Thomas Letsch (op de foto tijdens de Open Dag van Vitesse op 24 juli) verruilt Vitesse met onmiddellijke ingang voor Bundesliga-club Vfl Bochum.
Thomas Letsch (op de foto tijdens de Open Dag van Vitesse op 24 juli) verruilt Vitesse met onmiddellijke ingang voor Bundesliga-club Vfl Bochum. Dick Martens

Vitesse-trainer Thomas Letsch vertrekt per direct naar VFL Bochum

22 september 2022 om 19:15 Voetbal

ARNHEM Thomas Letsch vertrekt per direct van Vitesse naar VfL Bochum 1848. Vitesse heeft met de club uit de Duitse Bundesliga overeenstemming bereikt over de overstap van de 54-jarige trainer, die in Arnhem nog een contract tot medio 2023 had. 

 Dick Martens 

KANS AANGRIJPEN Technisch directeur Benjamin Schmedes: ,,Thomas heeft enkele dagen geleden aangegeven dat hij zijn contract bij Vitesse respecteerde, maar dat hij graag de kans wilde aangrijpen om voor de eerste keer in zijn carrière in de Bundesliga te gaan werken. Wij waren bereid om daaraan mee te werken, mits we overeenstemming zouden bereiken met VfL Bochum”, aldus Schmedes. “We zijn Thomas zeer erkentelijk voor alles wat hij voor Vitesse heeft gedaan en betekend. Hij heeft geschiedenis geschreven met de club, met name in Europa. Thomas neemt dan ook afscheid door de voordeur. We wensen hem veel succes in de Bundesliga en in de rest van zijn loopbaan.” 

SPECIALE TIJD Letsch pakt weliswaar de kans om in de Bundesliga aan de slag te gaan, maar gaat Vitesse en Arnhem zeker missen. “Ik kijk terug op een speciale tijd, waarin we mooie successen en ervaringen met elkaar hebben mogen delen”, stelt de Duitse oefenmeester. “Aan de ene kant vind ik het jammer om de club na meer dan twee jaar te verlaten, omdat ik van elk moment genoten heb, van het begin tot het einde. Anderzijds wilde ik graag de mogelijkheid benutten om een team te coachen in de Bundesliga”, vertelt Letsch. ,,Ik wil alle spelers, stafleden, collega’s, supporters en sponsoren bedanken en zal Vitesse voor altijd in mijn hart dragen. Ik wens de club het beste.” Assistent-trainer Jan Fiesser verhuist, in het kielzog van Letsch, ook naar VfL Bochum. Schmedes: ,,We zijn direct van start gegaan met de invulling van de nieuwe technische staf. De interlandbreak verschaft ons daar de nodige tijd en ruimte voor. We hopen de nieuwe trainersstaf op korte termijn te kunnen presenteren.” 

VAN EUROPEES SUCCES NAAR BUBDESLIGA-DEBUUT Zo komt er na twee jaar en bijna drie maanden een einde aan de samenwerking tussen Vitesse en Letsch. De oud-trainer van FC Red Bull Salzburg, FC Liefering, FC Erzgebirge Aue en FK Austria Wien wist mooie successen neer te zetten in Arnhem. In zijn eerste seizoen werd zowel de vierde plaats in de Eredivisie als de bekerfinale behaald, terwijl Vitesse in het tweede jaar van Letsch tot grote hoogte wist te stijgen in een onvergetelijke Europese campagne. Het bereiken van de achtste finales van de UEFA Europa Conference League, waarin Vitesse in een spannend tweeluik nipt werd uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar AS Roma, was historisch. 

100 OFFICIËLE WEDSTRIJDEN Letsch kreeg afgelopen zaterdag bij de Airborne-wedstrijd tegen FC Volendam nog een ingelijst shirt en een bos bloemen overhandigd voor het bereiken van zijn honderdste officiële wedstrijd als keuzeheer van Vitesse. Nu maakt de coach uit Esslingen dus de overstap naar VfL Bochum, waar hij zijn naamgenoot Thomas Reis opvolgt. Vorig jaar zomer speelde Letsch met Vitesse nog een oefenwedstrijd tegen de club uit de deelstaat Noordrijn-Westfalen, die destijds met 1-2 gevloerd werd. 

advertentie
advertentie