Duno speler Kane Keizer vertolkte weer een hoofdrol met aanvallende impulsen
Duno speler Kane Keizer vertolkte weer een hoofdrol met aanvallende impulsen gertbudding.nl

Duno voert de ranglijst aan met goed spel

2 oktober 2022 om 11:16 Voetbal

DOORWERTH Er werden stevige robbertjes uitgevochten, zaterdag op het sportpark De Waaijenberg. Gastheer Duno hield het hoofd echter koel en stuurde Nivo Sparta met legen handen weer naar Zaltbommel: 0-2. De ploeg van trainer Martijn Bartels voert de ranglijst aan.

Gert Budding

De wedstrijd werd door Sparta voornamelijk vanaf de zijlijn geregisseerd door de sterk verbaal aanwezige coach Niels Blom. Het overtrokken coachen werkte niet heilzaam, daar zijn tenslotte de trainingen ook voor.

Continu strak aan de zijlijn staan werkt kennelijk ook niet bevorderlijk, de spelers durfden amper van het geijkte systeem af te wijken om Duno op de knieën te krijgen. Bij balverlies na een spaarzame aanval, werd zonder enige twijfel de verdedigende stelling opgezocht. Dat duidde op een spoor van diep respect voor de tegenstander.

En terecht. Duno heerste in het tweede bedrijf beter dan het eerste part. Toch kreeg de ploeg van oefenmeester Martijn Bartels in dat part zeker drie goede kansen. “Maar Sparta liet zich steeds terugvallen, dan kom je er moeilijk doorheen. Maar inderdaad, kansen moeten benut worden”, sprak de coach na afloop die ook behoorlijke sneren kan uitdelen op het veld naar de tegenstander. Ook de arbiter was in zijn ogen niet in goeden doen. In de eerste helft vijf gele kaarten, later in het duel mocht Duno speler Gloria Navanga Papela met twee keer geel van het veld. Daarvoor werd Clarence Hasselbaink zwaar getorpedeerd dat merkwaardig genoeg met slechts geel werd afgedaan. Toen Jardell Kruidbos, prachtige tweede helft, een paar keer uitgleed op het drassige veld trok hij van woede de hoekvlag uit de grond. Ook geel. Dat vroeg om verbaasde blikken, niet alleen op het veld. Martijn Bartels is niet zo’n opgewonden standje langs de lijn en relativeert in hoog tempo, stuurt zijn ploeg met gerichte adviezen. Pal na rust ging Jardell Kruidbos op avontuur en scoorde beheerst: 1-0. Toen vergat Duno om de wedstrijd in het slot te gooien. Hierdoor pepte Sparta, met ‘lange halen, snel thuis’, zichzelf met krachtvoetbal weer op. Maar de rechtse hoek was al uitgedeeld door Duno. De morele dreun werkte gretig door in het Sparta-kamp. Mitchell Jansen bepaalde de stand op 2-0.