Redichem jongeling Jochem Tielen, tweevoudig doelpuntenmaker, wordt door veel CHRC-spelers omsingeld.
Redichem jongeling Jochem Tielen, tweevoudig doelpuntenmaker, wordt door veel CHRC-spelers omsingeld. Dick Martens

Fusiespook kon derby Redichem-CHRC niet bederven

27 november 2022 om 10:43 Voetbal

‘Een derby met alles erop en eraan’

HEELSUM Er werd in ‘het Renkumse’ al enige tijd reikhalzend naar uitgekeken, de derby tussen ‘de Heelsumse buren’ Redichem en CHRC. En beide ploegen gaven zelf het antwoord waarom. Het werd op Sportpark Wilhelmina een onvervalst spektakel, met alle ingrediënten die een derby zo mooi maken: Vuurwerk binnen- en buiten de lijnen, passie, strijd, spreekkoren en maar liefst 10 (!) doelpunten, met uiteindelijk thuisclub Redichem als de grote winnaar. Na een ruststand van 3-2, stond er na ruim 106 minuten een einduitslag van 6-4 op het scorebord. ‘Het fusiespook’ kreeg het na afloop nog zwaar te verduren. Het duel zorgde toch voor enige tweespalt tussen de voor- en tegenstanders. ‘Gaan we fuseren, dan zijn we ook deze derby alweer kwijt’, klonk het vanuit de beide kampen.

Dick Martens

VUURWERK Na het letterlijke vuurwerk, bij de opkomst van beide elftallen, was dat onmiddellijk na de aftrap ook het geval. Binnen een kwartier stond het al 2-1, door doelpunten van Tim Zegveld en de jonge Redichem-debutant Jochem Tielen. Voor CHRC was Ravi va Kasteren verantwoordelijk voor de 1-1. Even luwde de derbystorm, maar al snel vlogen de vonken er alweer af. Vooral ook omdat beide ploegen de sliding tot kunst hadden verheven. CHRC-middenvelder Jordi Kruissink zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker, maar door de tweede treffer van Tim Zegveld ging de thuisclub met een voorsprong en een goed gevoel ‘aan de thee’. In het tweede bedrijf bleek al snel, dat het nog lang niet gedan was met de energie. Ook nu vielen er weer veel doelpunten, met uiteindelijk Redichem als winnaar: 6-4. De doelpunten kwamen na rust van: Jordi Kruissink (eigen doelpunt: 4-2),  Rick Nijhuis (4-3), Tim Zegveld (zijn derde! 5-3), Jochem Tielen (6-3) en Ali Osman (6-4). 

INNIGE OMHELZING Voor het thuispubliek en dan met name de spelers van het Onder 19-team van Redichem was er maar één held: ‘hun’ Jochem Tielen. De rijzige jongeling genoot zichtbaar van al die huldeblijken na afloop. Voor hij zijn analyse kon geven werd hij in de middencirkel ook nog eens innig omhelst door zijn ‘super trotse’ moeder. ,,Wat een geweldig debuut schat”, glunderde ze. ,,Ik speelde wel lekker”, vond de tweevoudig doelpuntenmaker. ,,Normaal speel ik in de Onder 19, dat wilde ik ook graag. Daarvoor ben ik van Bennekom hier weer terug gekomen. Een mooi en hecht team. Door daar goed te presteren haalde Maarten mij vandaag naar het eerste. Gelukkig kon ik in deze mooie wedstrijd van waarde zijn.” Vervolgens werd hij met een heuse wave en een biertje onthaald door zijn voetbalvrienden.

GEFRONSTE WENKBRAUWEN Beide trainers, Maarten Kerkhof (Redichem) en Khaiber Intezar (CHRC) waren het na afloop, qua passie en beleving, roerend met elkaar eens. ,,Dit zijn de mooiste wedstrijden, als speler, maar zeker ook als trainer”, klonk het in koor. Eensluidend waren zij ook over het feit, dat het dan weer jammer is, dat deze derby, na de return later in het seizoen, ook weer direct van de kalender zal gaan verdwijnen. De reden? De op handen zijnde fusie die beiden verenigingen, samen met ‘onderbuurman’ RVW zeer waarschijnlijk met ingang van komend seizoen aan zullen gaan. Ook daarin was hun mening eensluidend. ,,Als je zo’n wedstrijd hebt gezien, wil je helemaal niet fuseren, toch?” Ook het feit, dat de Technische Commissie van de fusiecommissie heeft bepaald, dat er een nieuwe trainer zonder binding met één van de drie clubs moet komen deed beiden de wenkbrauwen fronsen. ,,Een dubbel gevoel, hadden misschien wel samen wat voor de nieuwe club kunnen betekenen.” Beiden willen zeker in het trainersvak actief blijven. ,,Waar? De toekomst zal het leren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie