Tijdens de tweede voorlichtingsavond over de op handen zijnde fusie van de drie Renkumse voetbalverenigingen CHRC, Redichem en RVW, werd de naam van de nieuwe vereniging onthuld: SCW'23.
Tijdens de tweede voorlichtingsavond over de op handen zijnde fusie van de drie Renkumse voetbalverenigingen CHRC, Redichem en RVW, werd de naam van de nieuwe vereniging onthuld: SCW'23. Dick Martens

Renkumse fusieclub gaat voetballen onder de naam SCW’23

5 maart 2023 om 07:39 Voetbal

Leden positief over voortgang naam en blauw zwarte tenue

RENKUM  Voor de tweede keer sinds de drie Renkumse voetbalclubs, CHRC, Redichem en RVW, ‘hun’ fusietraject hebben ingezet vulde MFC Doelum zich met leden van de drie clubs om door de diverse commissies te worden bijgepraat over de voortgang. Maar zeker ook om te vernemen, dat als er na een positieve stemming straks per 1 juli 2023 gevoetbald kan en mag gaan worden onder welke naam en in welke clubkleuren er gespeeld gaat worden. Er was weliswaar geen tromgeroffel, maar het bekendmaken van die noviteiten ging wel met de nodige spanning gepaard. ,,’Onze’ club gaat spelen onder de naam SCW’23 in een blauw zwart tenue”, openbaarde Dick van Deest, lid van de commissie Cultuur.

Dick Martens

WILHELMINA De naam SCW’23 staat voor Sportclub Wilhelmina en refereert naar de naam van het sportpark in Heelsum waar zo goed als zeker gevoetbald blijft worden.

OPTIMISME Renkums wethouder Marinka Mulder ventileerde daarna een onaangetast optimisme over het doorgaan van de fusie. Ze werd daarbij vanuit ‘de politiek’ ondersteund door een brief van GemeenteBelangen, GroenLinks en PvdA, die daarin aangaven nog steeds achter de eerdere afspraak te staan, dat het sportpark samen met de gebruikers wordt ‘geoptimaliseerd’.

DUIDELIJKHEID De brief van de politieke partijen was een reactie op de brandbrief, die de drie clubs deze week naar de gemeente hadden gestuurd. Die hadden daarin hun onvrede geuit over het gewijzigde voorstel aan de gemeenteraad, waarin de afspraken werden ‘afgezwakt’ en een nieuw ‘haalbaarheidsonderzoek’ werd aangekondigd. Toch gingen de meeste bezoekers vrijdagavond met een positief ‘fusiegevoel’ weer huiswaarts. Eind maart zal er nog meer (politieke) duidelijkheid zijn, maar de verwachting is, dat er per 1 juli 2023 gevoetbald zal gaan worden onder de nieuwe naam SCW’23, in het blauw zwart en ‘gewoon’ op een in de loop der tijd steeds mooier wordend Sportpark Wilhelmina.

Een impressie van de nieuwe accommodatie van de fusieclub die op Sportpark Wilhelmina.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie