Vitesse aanvoerder Marco van Ginkel troeft Kane Keizer af.
Vitesse aanvoerder Marco van Ginkel troeft Kane Keizer af. gertbudding.nl

Duno verliest van Vitesse

12 juli 2023 om 08:13 Voetbal

DOORWERTH Een lang gekoesterde wens ging zaterdag voor eerste klasser Duno ruimschoots in vervulling. Grote broer Vitesse kwam op bezoek op het sportpark De Waaijenberg en loste daarmee een ereschuld af, Duno won namelijk twee keer de strijd om de Arnhem Cup, met als beloning een oefenwedstrijd.

Vooraf was het feitelijk eenvoudig om de uitslag te gokken. Duno had voor dit duel twee keer getraind, Vitesse al vaker op het veld gestaan en getraind, maar speelde de eerste oefenwedstrijd. De ploeg van hoofdtrainer Mohammed Mouhouti kon de Arnhemmers ruim een half uur bijbenen, maar kwam vervolgens adem te kort. 

De ploeg van oefenmeester Phillip Cocu trok vervolgens de touwtjes aan en bepaalde het laatste kwartier in de eerste helft de stand op 0-5. Opmerkelijk detail. Zeker vier doelpunten werden gemaakt over de rechtervleugel, waar Vitesse vrije doorgang kreeg, en allemaal met een gerichte schuiver. Daarvoor had de nieuwe Duno doelman Zalmai Rahman enkele al fraaie reddingen verricht. “Prima gedaan, Sander”, riep Mouhouti vanaf de zijlijn, omringd door dubbele rijen publiek langs het veld. “Jongen, geniet vanmiddag, je speelt niet elke week tegen een profclub.”

Ver daarvoor liet oud-voorzitter Richard Vacquier Droop, met enkele kornuiten verantwoordelijk voor de horeca, een ernstig kwalijke opmerking horen ten aanzien van Heineken/Sligro. “Ze brachten netjes de apparatuur voor het tappen van een pilsje. Maar zaterdagmorgen waren de fusten nog steeds niet geleverd. “Na enkele telefoontjes kregen we het bericht dat ze maandag het bier zouden leveren. Ja, hallo, we zaten met de handen in het haar. Woudenberg uit Wageningen heeft ons direct geholpen en bier geleverd. Was toch een order van enkele duizenden euro’s”, vertelt Vacquier Droop. 

Tijdens de pauze brachten de trainers de wissels binnen de lijnen, grote broer Vitesse scoorde nog vier keer. Opvallend was dat Duno hoofdsponsor Arjen Ploeg niet aanwezig was zaterdag op het sportpark De Waaijenberg. Het is bekend dat hij liever niet in de belangstelling en het middelpunt wil staan. Ploeg was ook subsponsor van eredivisionist Vitesse.

Gert Budding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie