NUOVO-voorzitter Ineke Kalkman en bestuurslid Kees Pieters kijken uit naar hun lustrumjaar 2022.
NUOVO-voorzitter Ineke Kalkman en bestuurslid Kees Pieters kijken uit naar hun lustrumjaar 2022. Dick Martens

NUOVO hoopt op mooi lustrumjaar

19 januari 2022 om 10:12 Volleybal

‘Start2Volley, het vrouwen WK en ons lustrum zijn de speerpunten’

DOORWERTH Bij volleybalvereniging NUOVO is lang uitgekeken naar het jaar 2022, het jaar dat de vereniging 35 jaar bestaat, maar ook het jaar dat het wereldkampioenschap voor vrouwen in Nederland zal gaan plaatsvinden, een evenement waarbij er ook een rol is weggelegd voor de vereniging die op 5 mei 1987 is ontstaan uit een fusie tussen Duno Volleybal uit Doorwerth en de Volleytreffers uit Renkum/Heelsum. Toch hangt in de aanloop naar die evenementen corona nog wel als spelbreker ‘boven de markt’. 

Dick Martens

Maar de dag nadat premier Mark Rutte en nieuwbakken minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ernst Kuipers weer wat hoop in de Nederlandse ‘sportharten’ hebben gebracht kijken NUOVO-voorzitter Ineke Kalkman en Kees Pieters, die de portefeuille Clubblad, website, publiciteit, adverteerders en sponsoren beheert, toch wat hoopvoller naar ‘hun’ jaar 2022. ,,Plannen waren er volop, maar het was vooral organiseren tegen beter weten in”, aldus Pieters doelend op de corona-perikelen, die ook de sport in hun machtige greep hield. ,,Je moet natuurlijk enthousiast zijn en blijven, maar dat was wel lastig.” Dat ondervond voorzitter Ineke Kalkman zeker ook. ,,Ik ben al bijna twee jaar, ook toewerkend naar het WK vrouwenvolleybal, waarbij er voor ons als NUOVO ook een leuke rol is weggelegd, bezig om clinics te gaan verzorgen op de basisscholen. We hadden al de beschikking over een trainer van de Nevobo (de volleybalbond), maar tot drie keer toe moest het worden afgeblazen. Aan de ene kant frustrerend, maar mede door het goede contact met het Sport en Beweegteam Renkum, die de contacten met de scholen warm houden, heb ik goede hoop, dat het in het voorjaar wel zal kunnen doorgaan. Wij willen de jeugd enthousiast maken voor het volleyballen, zeker ook omdat wij bij NUOVO de jeugd erg goed kunnen gebruiken. We hebben net wat te weinig jeugd, om hen ook lekker te kunnen laten volleyballen.”

Gelukkig bracht de persconferentie met ‘het weer lekker kunnen spelen’ direct weer reuring in de diverse team-apps. ,,Al mijn teamgenoten reageerden direct. De strekking was unaniem: ‘We mogen weer!’. Ook Pieters werd deelgenoot gemaakt van enthousiaste apps. ,,De Heren 1 app ontplofte bijna. Wil je ons even laten weten of er maandagavond weer getraind mag gaan worden”, draagt Pieters voor. ,,Gelukkig dat het weer kan en mag. In dat kader sluit dat aan bij ons streven weer meer volwassenen aan het volleyballen te krijgen. We gaan op maandag 14 februari beginnen met de cursus ‘Start2Volley’. Een korte cursus van 10 trainingen voor mannen en vrouwen zonder echte, of vergane volleybalervaring, waarin de basistechniek van het opslaan, passen en aanvallen, maar ook de spelregels en het samenspel zullen worden bijgebracht. De intensiteit en de oefeningen worden aangepast aan het niveau van de deelnemers.” En verder werpt natuurlijk ook het aanstaande vrouwen WK al zijn schaduw vooruit. ,,Met de gemeente hebben we plannen gemaakt om in elke kern een volleybalveldje neer te leggen. Daarvoor hebben we via het postcode Loterij Buurtfonds en de A.C. van Deventerstichting al toekenningen van ieder € 5.000,- en ook gaan we via het Lokaal Sportakkoord nog een verzoek indienen. Daarnaast hopen we dat ook Kameroen, waarvoor de gemeente Renkum als gastheer gaat optreden, tijdens het WK (23 september t/m 15 oktober, gespeeld in Nederland en Polen), samen met ons activiteiten zal gaan doen. En ook willen we ons lustrum nog gaan vieren. Dus wat NUOVO betreft wordt 2022 weer een ouderwets energiek jaar.”

advertentie
advertentie