Afbeelding

Doe de ridderproef

6 februari 2024 om 22:03 Overig

DOORWERTH Ridder Corneel en Professor Bombastix zijn graag geziene gasten op kasteel Doorwerth! Zij maken van elke vakantie een feestje en ook deze voorjaarsvakantie zijn ze weer van de partij. Maar er zijn nog meer redenen om een dag op Doorwerth door te brengen tijdens de vakantie.

‘Doe de ridderproef’ is een van de meest populaire activiteiten op kasteel Doorwerth. Op ontdekkingstocht door het kasteel leren (jonge) bezoekers aan de hand van vragen en opdrachten meer over het leven op het kasteel. Wanneer het geheime wachtwoord is gekraakt, slaat Ridder Corneel je tot ridder voor het leven. Op woensdag 14 februari van 11.00 tot 15.00 uur. 

‘Professor Bombastix’: Er woont een draakje op het kasteel, al eeuwenlang. Geen probleem hoor, want hij ligt altijd te slapen. Maar de laatste tijd wordt hij overdag wel eens wakker en dan schrikken de bezoekers. De slimme Professor Bombastix bedacht een tover-brouwsel om het draakje weer in slaap te brengen. Tijdens de voorstelling helpen de kleine bezoekers de professor met zijn toverkunsten. Een kaartje is inclusief een bezoek aan het kasteel. Op donderdag 15 februari om 11.30, 13.30 en 15.30 uur.

‘Schaapjes tellen’: Omdat het water nog maar net aan het dalen is worden de schaapjes nog even wat langer op het droge gehouden. Zo kan iedereen ook in de voorjaarsvakantie nog de speurtocht schaapjes tellen komen doen. 

‘Toevallige ontmoetingen’: Op zondag 25 maart lijkt het alsof de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth weer tot leven zijn gekomen. Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld of een van haar kamermeisjes, de keukenmeiden uit de tijd van baron van Brakell of de Baron zelf! Beleef deze toevallige ontmoetingen mee en luister naar de verhalen. Naast reguliere toegang geen extra kosten. 

Tijdens de voorjaarsvakantie is kasteel Doorwerth ook geopend op maandag 19 februari. Kijk voor meer informatie over tijden, kosten en om te reserveren op www.glk.nl/doorwerth.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie