Iedereen die woorden wil geven aan zijn eigen binnenwereld wordt uitgenodigd om mee te doen aan deze dichtwedstrijd.
Iedereen die woorden wil geven aan zijn eigen binnenwereld wordt uitgenodigd om mee te doen aan deze dichtwedstrijd.

Doe mee aan dichtwedstrijd Binnenwereld en draag voor op Het Park Vertelt

9 april 2024 om 19:56 Overig

OOSTERBEEK Festival Het Park Vertelt staat op 31 augustus 2024 in het teken van ‘MenTaal’, om mentale kwetsbaarheid uit de schaduw te halen en in het licht te zetten. Daarom organiseert Het Park Vertelt in aanloop naar het festival een dichtwedstrijd met als thema ‘Binnenwereld’. Dichters die hun gedicht willen voordragen, kunnen dat op 31 augustus doen op een speciaal podium.

Iedereen die woorden wil geven aan zijn eigen binnenwereld wordt uitgenodigd om mee te doen aan deze dichtwedstrijd. Hoe ziet jouw binnenwereld eruit en hoe beleef jij of anderen die wereld? Geef woorden aan jouw unieke wereld en schrijf een gedicht, rap of songtekst in het Nederlands over jouw binnenwereld. Dat is de opdracht voor de dichtwedstrijd.

Alle inzenders die dat willen, kunnen hun gedicht voordragen of laten voordragen in een speciale en kleinschalige tent die een veilige en prikkelvrije omgeving biedt hiervoor. Twee ervaren schrijvers en dichters begeleiden alle deelnemers. Op deze manier probeert Het Park Vertelt de drempel weg te nemen voor mensen die wellicht gehinderd worden door hun angst om op een podium te staan.

De professionele jury bestaande uit Anke van Oostveen (dichter, initiatiefnemer Woordenspoor), Peter van der Graaf (dichter, docent creatief schrijven, directeur Dactylus, communicatieadviseur gemeente Renkum) en Yke Schotanus (poëziedocent, dichter, onderzoeker en docent Nederlands) beoordeelt alle inzendingen op basis van anonimiteit. Ze kijken vooral naar zeggingskracht en originaliteit.

Er zijn drie prijzen voor de mooiste gedichten. Deze worden uitgereikt door Babs Gons, dichter des vaderlands, tijdens festival Het Park Vertelt op 31 augustus in Oosterbeek. Tot en met 30 april kun je je gedicht inzenden. 

Meer informatie over het wedstrijdreglement, prijzen en inzending vind je op www.hetparkvertelt.nl.

advertentie
advertentie