Burgemeester Agnes Schaap en kinderburgemeester Aline Huijgen tijdens de nieuwjaarsontmoeting afgelopen maandag.
Burgemeester Agnes Schaap en kinderburgemeester Aline Huijgen tijdens de nieuwjaarsontmoeting afgelopen maandag. Koen Wilmink

Schaap: ‘Geef elkaar energie’

13 januari 2022 om 09:53 Overig

OOSTERBEEK Burgemeester Agnes Schaap en kinderburgmeester Aline Huijgen hebben afgelopen maandag opgeroepen elkaar ‘energie’ te geven.  Zij deden dit tijdens digitale nieuwjaarsontmoeting vanuit het Airborne Museum in Oosterbeek. De bijeenkomst was wederom digitaal vanwege corona.

Koen Wilmink

De laatste minuut voordat de uitzending begon was kunstzinnig met kunstige blokken in beeld en een fraai optreden van harpiste van Marjan de Haer. Ook werden sfeerbeelden getoond van het Airborne Museum.

Aan het jaar 2022 heeft de gemeente een thema verbonden, het thema ‘energie’. Schaap: ,,Juist in de coronatijd hebben we gezien dat inwoners toch ontzettend veel energie steken in het helpen van elkaar. Om contact te blijven houden met al die mensen die het moeilijk hebben, bijvoorbeeld door te videobellen. Maar ook ondernemers blijven heel energiek in het verzinnen van steeds weer alternatieven om toch contact te houden met hun klanten. En zo zien we dat iedereen zijn best doet om de energie samen te delen en de ander een handje te helpen.”

Waar haalt burgemeester Schaap haar energie vandaan? ,,Bij zo’n mooie gemeente als Renkum krijg ik energie van het wandelen, bij voorbeeld bij Kasteel Doorwerth of het Renkums Beekdal.  

De 11-jarige kinderburgmeester Aline Huijgen deed ook haar woordje, Ze vertelde onder anderen hoe ze kinderburgemeester is geworden. Maar ook waarom ze het wilde worden: ,,Ik wil kinderen graag hun talenten laten ontdekken.”

Jong en oud kregen de mogelijkheid hun ervaringen te delen. Over wie hun energie gaven en nodig hadden kwamen veelal de ouderen van de gemeente naar voren, maar ook de voetbalverenigingen, de GGD-mensen, veel vrienden en collega’s en mensen uit de zorg. Vooral al de mensen uit de zorg willen de meeste mensen een hart onder de riem steken. 

De belangrijkste wens voor dit jaar: dat corona snel voorbij is en dat iedereen weer leuke dingen kan gaan doen. Tot het zo ver is blijft saamhorigheid een belangrijk thema. ,,We hebben ongelooflijk veel energie verbruikt het afgelopen jaar en zullen ook dit jaar veel energie nodig hebben”, aldus Schaap die zegt ,,trots te zijn op de inwoners van Renkum. We hebben gelukkig een relatief rustige jaarwisseling gehad met weinig vuurwerk en vrijwel geen incidenten.”

advertentie
advertentie