CHRC speler Rick Nijhuis haalt verwoestend uit maar treft geen doel.
CHRC speler Rick Nijhuis haalt verwoestend uit maar treft geen doel. gertbudding.nl

CHRC in tweede helft afgetroefd door GVC

19 maart 2022 om 20:09 Overig

RENKUM - De zon stond strak aan de hemel, het gelaat van CHRC-oefenmeester Chris van de Peppel stond eveneens strak, maar van ergernis. Het bezoekende GVC sloeg in de tweede helft genadeloos toe en hevelde drie punten mee over de Wageningse Berg.

Gert Budding

Wat CHRC zaterdag op eigen veld liet zien was belabberd, het was zelfs de overtreffende trap van het flipperkast voetbal. Het speeltuig kaatste alle kanten op, behalve de goede. In het eerste bedrijf deelde CHRC echter wel de lakens uit en werd het doel van de Wageningers onder vuur genomen, maar erg gericht werd er niet gewerkt. Kansen waren er wel. Hannes Rensen, hij plukt bij het betreden van het veld een beetje gras en slaat een kruisje, werkte hard, maar was ook snel uit het veld geslagen als medespelers verkeerde passes afleverden. Halverwege de eerste helft haalde Rensen succesvol uit, vanaf de elfmeter: 1-0. Hij vertrekt aan het einde van het seizoen naar Wageningen. “Nee, ik ga daar niet in een laag elftal spelen, gewoon voor het eerste elftal.” Rensen kampt al geruime periode met een knieblessure, die hem nog steeds enigszins parten speelt. Hij zal de fusie tussen de gemeentelijke clubs, Redichem, RVW, CHRC en Duno niet meemaken. 

De gemeente Renkum voert de druk enigszins op om tot een succesvolle samenwerking tussen de verenigingen te komen. Binnenkort worden drie opties geponeerd en daar kunnen de verenigingen het mee doen. “Het draait in feite maar om één optie”, zegt CHRC-bestuurslid Peter van Dam. “Het draait om Duno, dat zoals bekend spelers contracteert en dus betaalt. Niet iedereen is daarvan gecharmeerd en wil niet dat spelers betaald worden”, weet Van Dam, die dondersgoed beseft dat als Duno met hoofdsponsor Arjen Ploeg komt overwaaien naar Renkum, geen enkele jongen uit het dorp voor het eerste team in aanmerking zal komen. “Ploeg heeft informeel de intentie uitgesproken om nog enkele jaren sponsor te blijven. Wij zijn er niet voor dat spelers betaald worden. Niet vanuit de clubkas, maar ook niet van mensen van buitenaf. Ga je daarin mee, dan kun je voor enorme verrassingen komen te staan. Haakt een sponsor door een of andere reden af, dan zit de club in de nesten”, zegt Peter van Dam onomwonden en begroet iedereen op het overdekte terras met een handdruk. CHRC timmert behoorlijk aan de weg en heeft diverse spelers aangetrokken. En dat met het uitzicht op een fusie.

“Maar we kunnen toch niet op onze lauweren gaan rusten en wachten tot de fusie een feit is. We zijn actiever dan ooit, maar ook de jeugd van CHRC zorgt voor doorstroming. CHRC blijft echter pro-fusie.” Dan. “De gemeente Renkum denkt met de fusie aan herstructurering het Wilhelminasportpark, ook worden er mogelijkheden onderzocht naar een nieuwe locatie. Maar dan moeten de clubs wel op één lijn komen, fuseren.” 

Even later staat het gemêleerde studentengezelschap uit Wageningen, met het Engels als voertaal, met 1-3 voor. Marijn van der Meer, Ayoub Rozanes en opnieuw Van der Meer velden het vonnis over CHRC, dat erg doorzichtig en ondoordacht speelde.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie