Tien jaar geleden weer carnaval vierend Renkum verrast bij De Dolle Instuivers. 25 juni wacht weer een verrassing.
Tien jaar geleden weer carnaval vierend Renkum verrast bij De Dolle Instuivers. 25 juni wacht weer een verrassing. gertbudding.nl

Zomercarnaval De Dolle Instuivers

Overig

Spectaculair tropisch feest in Huize Redichem 

RENKUM Carnavalsvereniging De Dolle Instuivers heeft het zomerprogramma klaar. Op 25 juni zal er een bonte stoet door het dorp trekken, aansluitend een spectaculair tropisch feest in Huize Redichem. De Renkumse vereniging bestaat 66 jaar plus en heeft voor de eerste uitgave van het zomercarnaval de handen ineengeslagen met De Cúnehearen uit Rhenen.
 

Gert Budding

“We hebben nog wat in te halen”, zegt Richard Veldt van DDI, doelend op het feit dat corona bijna twee jaar de polonaise dwarsboomde en ook het jubileumfeest naar de achtergrond duwde. Het wordt geen traditionele carnavalsoptocht, weet Richard Veldt. “Het staat volledig in het teken van de zomer. De wagens zijn aangepast naar tropische sferen en de deelnemers zijn uitgedost in toepasselijke zomerse kleding. Hiermee laten we zien dat de zomer is begonnen.” Veldt voegt er direct aan toe, dat de optocht niet uitsluitend is voorbehouden aan alleen carnavalisten.

De Dolle Instuivers benaderen verenigingen, scholen, buren, vrienden en families om zich aan te sluiten voor een daverend zomercarnaval. “Sta nu eens niet vanaf de kant te kijken, maar spring in de stoet en loop mee”, geeft Veldt aan. De optocht vertrekt om 13.30 uur vanaf de Hogenkampseweg. Rond 15.00 uur worden de tropische sferen verder opgevoerd met ‘2 Uurkes Veuraf’. 

Om 19.30 uur gaat Huize Redichem (MFC Doelum) open voor een groot tropisch feest met diverse artiesten. Richard Veldt hamert erop direct bij aanvang van het programma binnen te zijn. “Met een verrassingsoptreden wordt de avond geopend. 

Kijk voor meer informatie op www.dedolleinstuivers.nl. 

advertentie
advertentie