Thom Eerens (links) betreedt met zijn kornuiten het gemeentehuis in Oosterbeek.
Thom Eerens (links) betreedt met zijn kornuiten het gemeentehuis in Oosterbeek. gertbudding.nl

Thomas Eerens nieuwe kinderburgemeester

Overig

OOSTERBEEK Als jeugdvoetballer bij OVC’ 85 moet Thomas Eerens nog even geduld koesteren om het hoogste doel te bereiken. Maar de Oosterbeker heeft het sinds vorige week wel tot kinderburgemeester van de gemeente Renkum geschopt.

Woensdagavond arriveerde Thom Eerens (12), traditioneel vervoerd in een brandweerauto met loeiende sirene, bij het gemeentehuis. Niet veel later werd hij geïnstalleerd als kinderburgemeester voor het komende schooljaar. Hij volgt daarmee Aline Huijgen op die een jaar met verve de kindervoorzittershamer hanteerde. Een van de voetbalkameraden van Thom Eerens trapten buiten op het raadhuisplein nog een balletje, terwijl de beëdiging in het gemeentehuis in volle gang was. En op de vraag of Thom een stervoetballer is, werd er diplomatiek geantwoord: “Hij doet het prima.” 

De geplande raadsvergadering werd woensdag in het gemeentehuis in Oosterbeek een half uur geschorst voor de ‘plechtigheid’, met in de hoofdrol Thom Eerens, die dus een jaar lang de kinderburgemeestersketting mag dragen en met burgemeester Agnes Schaap of andere collegeleden op pad gaat naar evenementen en officiële gelegenheden. Thom Eerens zit in groep 7 van De Mariënborn en zal toespraken houden en bijvoorbeeld bijeenkomsten openen.

advertentie
advertentie