RVW-aanvoerder Luuk Hendriks doet een verwoede poging om een Elsweide-aanval te ontregelen.
RVW-aanvoerder Luuk Hendriks doet een verwoede poging om een Elsweide-aanval te ontregelen. Dick Martens

De jongens tegen de mannen

7 november 2022 om 09:10 Overig

HEELSUM Het was geen geweldig weekend voor de ‘Renkumse’ voetbalclubs. Zaterdag leden Redichem, CHRC en Wodanseck al een nederlaag en een dag later slaagde RVW er ook niet in om daar een positieve uitzondering op te zijn. Alleen OVC’85 kon een punt bijschrijven. Vincent van Weelden had daarbij de eer als enige ‘Renkumse’ voetballer te scoren, de andere ploegen slaagden daar niet in. Op Sportpark De Waaijenberg in Doorwerth kon wel een klein feestje gevierd worden, hoofdklasser Duno versloeg DTS’35 met 1-0. De reden voor de 5-0 nederlaag van RVW werd meer dan duidelijk geanalyseerd door trainer Marcel Gerrist: ‘Het was vanmiddag de jongens tegen de mannen’.

RVW kan koploper Elsweide geen pijn doen

Dick Martens

RVW had misschien wel de zwaarste taak. De ploeg van trainer Marcel Gerrist moest in Arnhem de strijd aangaan tegen de ongenaakbare koploper van de 5e Klasse C, Elsweide. De thuisploeg won alle vijf voorgaande wedstrijden. Toch wilde Gerrist niet bij voorbaat ‘het hoofd op het hakblok leggen’. ,, Zeker na die deceptie van vorige week, toen we maar liefst vijf keer een voorsprong weggaven en er vervolgens ook nog met een 6-5 nederlaag vanaf gingen. Daar heb ik nog wel even wakker van gelegen. Afgelopen week heb ik met de ploeg uitgebreid over die wedstrijd gesproken, hen voorgehouden, dat we die deceptie recht konden zetten door te stunten tegen de koploper. Ik hoop, dat die boodschap is overgekomen.”

Maar waarschijnlijk moet de geplaagde trainer komende week weer ‘in gesprek’, want zijn ploeg kon absoluut geen potten breken tegen een veel beter en vooral effectiever Elsweide. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hakan Coraklar, die overigens niet zijn allerbeste dag had, liepen de gasten eigenlijk achter de feiten aan. En dat was zonde, want ook de koploper had niet de vorm die een kampioenskandidaat moet uitstralen. ,,Dan moet je juist lef tonen”, mopperde Gerrist al bij rust en bij een 2-0 achterstand. ,,Maar wij liepen teveel achteruit, durfden de bal niet te vragen en niet vooruit te spelen.” Toch kreeg RVW ondanks het matige spel voor rust wel wat ‘waterkansjes’ en vlak na rust een hele grote. Maar topscorer Marvin Willemsen, vorige week nog goed voor een onvervalste hattrick, had zijn vizier nu niet ‘op scherp’ staan. Dat was tevens het laatste noemenswaardige wapenfeit van de volgelingen van Gerrist. Elsweide had eveneens een hattrick-held in Mehmet Gökdemir, die tegen RVW maar liefst zijn vijfde (!) hattrick van het seizoen liet aantekenen en daarmee een belangrijk aandeel had in de uiteindelijke 5-0 zege. ,,Het was vandaag de jongens tegen de mannen”, aldus Gerrist na de nederlaag. ,,We lieten ons op alle fronten aftroeven en dat terwijl Elsweide niet eens echt goed speelde. Je weet dat zij een gevaarlijke, veel scorende spits hebben. Geef je die de ruimte, dan scoort hij gewoon weer zijn zoveelste hattrick. We toonden veel teveel ontzag. Daar kan ik mij dan boos om maken. Ook tegen een tegenstander die meer potentie heeft moet je de mouwen op durven stropen. Dat deden wij echter niet.”

advertentie
advertentie