RVW-trainer Peter van den Borden stapt, na het verloren duel tegen Jonge Kracht (1-6), samen met grensrechter Henk van Capelleveen, teleurgesteld van het veld. Het zou de laatste wedstrijd zijn die Van den Borden dit seizoen op de trainingsbank zat. Van den Borden is per direct opgestapt.
 
RVW-trainer Peter van den Borden stapt, na het verloren duel tegen Jonge Kracht (1-6), samen met grensrechter Henk van Capelleveen, teleurgesteld van het veld. Het zou de laatste wedstrijd zijn die Van den Borden dit seizoen op de trainingsbank zat. Van den Borden is per direct opgestapt.   Dick Martens

RVW-trainer Peter van den Borden per direct opgestapt

Voetbal

RVW-trainer Peter van den Borden per direct opgestapt

HEELSUM – RVW-trainer Peter van den Borden heeft afgelopen zondag zijn laatste wedstrijd gecoacht. Zijn ploeg, voorlaatste op de ranglijst van de 4e Klasse D, verloor het thuisduel van koploper Jonge Kracht met 6-1. Van den Borden was bezig aan zijn zesde seizoen en laatste seizoen bij de Heelsummers. Hij tekende enige tijd geleden al een contract bij SDOO uit Heteren. Maar nu komt er, met nog zes wedstrijden te spelen toch nog een vroegtijdig einde aan de verbintenis bij ‘zijn’ RVW. Marcel Gerrist, zal Van den Borden in de laatste fase van het seizoen gaan vervangen. De ex-speler- en trainer van onder andere MASV en momenteel zonder club was al als opvolger van Van den Borden vastgelegd. RVW is momenteel de nummer 13 op de ranglijst, met 9 punten uit 20 gespeelde wedstrijden. Hekkensluiter Arnhemia heeft 5 punten minder dan de ploeg uit Heelsum.

Dick Martens

,,In de aanloop van de wedstrijd tegen Jonge Kracht werd ik en niet voor de eerste keer dit seizoen geconfronteerd met veel afzeggingen, om uiteenlopende redenen”, aldus Van den Borden in een reactie op zijn vroegtijdig opstappen. ,,Toen knapte er wat. Heb nog wel getwijfeld of ik de handdoek zou gooien, maar toch de knoop doorgehakt. Zeker ook in combinatie met mijn drukke werkzaamheden bij defensie, kon ik niet meer de juiste energie opbrengen om de komende zes wedstrijden te strijden voor handhaving in de 4e klasse. Ik besef terdege dat ik RVW daarmee in lastig parket heb gebracht, maar ik moet ook aan mijzelf denken,. Misschien geeft mijn opstappen wel net dat zetje dat de jongens nodig hebben om zich toch te kunnen handhaven in de 4e Klasse. Ik heb ze daarmee succes gewenst en ook mijn opvolger.”

Opvolger Gerrist viel de beslissing van Van den Borden ook wat rauw op zijn dak, maar wil er vanaf deze week wel alles aan gaan doen om RVW in de 4e Klasse te kunnen houden. ,,Ik heb er wel even goed over na moeten denken, het is geen makkelijke opgave natuurlijk. Voor komend seizoen had ik met de nieuwe voorzitter, Patrick Wennekes, al een plan gemaakt richting komend seizoen en onze gezamenlijke doelen, onder andere het uitbreiden en versterken van de selectie. Die gaan natuurlijk gewoon door, maar uiteindelijk heb ik besloten om toch nu al de trainersrol op te gaan pakken en dit ook wel als een uitdaging te zien om met de huidige spelersgroep en de spelers van het tweede elftal de komende zes wedstrijden de schouders eronder te gaan zetten.” Komende zondag, als RVW op bezoek gaat bij GSV’38 zal blijken of het ‘schokeffect’ al direct zijn vruchten afgeworpen heeft.