Burgemeester Agnes Schaap op bezoek bij de 100-jarige Mevrouw Els Bannink-Hartman.
Burgemeester Agnes Schaap op bezoek bij de 100-jarige Mevrouw Els Bannink-Hartman. berrydereusfotografie.nl

Els Bannink-Hartman is 100 jaar

30 januari 2023 om 21:34 Overig

OOSTERBEEK Woensdag 25 januari bezocht burgemeester Agnes Schaap Els Bannink-Hartman in Oosterbeek voor haar 100ste verjaardag. De burgemeester feliciteerde haar namens de gemeente Renkum.

Els Bannink-Hartman is geboren op 12 januari 1923 in Medan Sumatra, toenmalig Nederlands-Indië. Op 17-jarige leeftijd heeft zij tijdens de Tweede Wereldoorlog gedurende vier jaar in een Jappenkamp voor vrouwen gezeten. Na de bevrijding in 1946, leerde zij op de bootreis naar Nederland haar latere echtgenoot Louk Bannink kennen. Hij kwam ook uit Nederlands-Indië en had als krijgsgevangene aan de Birma spoorlijn moeten werken. Zij wilde heel graag geneeskunde gaan studeren. Helaas, de omstandigheden lieten het niet toe. In plaats daarvan ging zij fysiotherapie studeren. Nadien begon zij een eigen praktijk in Amsterdam en later in Wageningen. Zij hebben drie kinderen, twee zoons en één dochter, en vijf kleinkinderen. 

De liefde voor de sport is groot. Deze twee weken worden alle wedstrijden van Australian Open met veel aandacht gevolgd. Ook het WK schaatsen, het WK voetbal, de Olympische Spelen. Els Bannink-Hartman woont sinds vier jaar met veel plezier in de Valkenburcht in Oosterbeek. Op 6 oktober 2021 waren Els en Louk 70 jaar getrouwd. Ook toen een gezellig bezoekje gehad van de burgemeester. Haar man is tot haar spijt afgelopen jaar op 100-jarige leeftijd overleden. Ze kijkt met heel veel dankbare herinneringen terug op hun liefdevolle huwelijk.

Het leven is nog steeds de moeite waard te leven. Genieten van haar kleinkinderen, die ze op de voet volgt, haar kinderen en schoonkinderen, haar vriendinnen en vrienden. Ze heeft onlangs haar verjaardag uitbundig gevierd in de Valkenburcht, met dank aan de gastvrijheid van de medewerkers van de Valkenburcht. 

Ze kijkt uit naar het voorjaar, de vogeltjes, de bloemetjes, de geuren. Heeft plannen om komende zomer naar Zwitserland te reizen om nog eens lijfelijk de bergen te voelen. Haar lijfspreuk is: oud worden is leuk, maar oud zijn is moeilijker, het leven blijft de moeite waard.

advertentie
advertentie