Irma Corten, Niek van Rabenswaaij, Sandra Babukhan en Christ-Jan van Rooij voor hun elektrsiche auto, een Renault Mégane (vlnr).
Irma Corten, Niek van Rabenswaaij, Sandra Babukhan en Christ-Jan van Rooij voor hun elektrsiche auto, een Renault Mégane (vlnr). Koen Wilmink

Eerste deelauto in Doorwerth

10 mei 2023 om 15:08 Overig

DOORWERTH Na een half jaar ‘lobbyen’ heeft ook Doorwerth een elektrische auto. Irma Corten en Sandra Babukhan hebben erg hun best gedaan de benodigde mensen bij elkaar te krijgen. De groep bestaat nu uit zes personen, genoeg voor Onzeauto.nl om ook in Doorwerth een pilot met de deelauto te beginnen.

De blauwe bolide staat ‘mooi te wezen’ op het parkeerterrein aan winkelcentrum Dorenweerd. Speciaal voor deze gedenkwaardige dag heeft het een grote, groene strik op de autokap. ,,We zijn supertrots op onze auto”, zeggen Corten, Babukhan, Niek van Rabenswaaij en Christ-Jan van Rooij in koor. ,,Ik reed voorheen altijd in een oude bak. Dit is echt een verademing”, zegt Van Rooij die de auto heerlijk vindt rijden. ,,Ik merk dat ik de vogeltjes kan horen fluiten als ik rijd”, merkt Corten op. Voor Van Rabenswaaij was een belangrijke reden om aan te sluiten bij het initiatief sport. “Voetballen om precies te zijn. Ik moet ook buiten Doorwerth spelen en dan is een auto toch wel heel erg gemakkelijk. En de kosten vallen mee.”

Met een elektrische deelauto delen buurtbewoners één elektrische auto. Ze betalen ieder een bepaald bedrag (variërend van 50 tot 200 euro per maand). Daarmee zij alle kosten gedekt: verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud. Vooral voor mensen die twee auto’s hebben is de deelauto een mooi alternatief. Vooral voor mensen met twee auto’s voor de deur is een deelauto voordeliger. 

Het aansluiten bij het initiatief heeft ook een sociale functie, vindt het viertal. ,,Je moet toch contact houden met elkaar. We hebben weliswaar een app waarop we de auto kunnen reserveren, maar je hebt toch regelmatig contact”, zegt Corten. De auto is tijdens het DorenwerdFest (18 mei) te zien op de parkeerplaats van Winkelcentrum De Weerd. Ook Renkumse ondernemers kunnen meedoen aan het deelautoproject. Zo kan een bedrijf eenvoudig verduurzamen én een bijdrage leveren aan een duurzame leefomgeving met meer leefruimte voor hun medewerkers. 

Kijk voor meer informatie op www.onzeauto.com/samenslimrijden/renkum.

Koen Wilmink
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie