Vitesse-aanvoerder Marco van Ginkel wordt, gehuld in het nieuwe uitshirt.
Vitesse-aanvoerder Marco van Ginkel wordt, gehuld in het nieuwe uitshirt. Dick Martens

Optimisme bij de Vitesse-supporters

3 augustus 2023 om 21:45 Overig

PAPENDAL Voor veel voetbalsupporters begint het seizoen pas daadwerkelijk, als de fandag is geweest. Dat is bij de Vitessesupporters niet anders. Zij kregen zondagmiddag alle gelegenheid om ‘hun helden’ weer te zien. Op Papendal presenteerde de selectie, onder leiding van hoofdtrainer Philip Cocu, zich voor ruim 7.500 fans, die naar het fraaie trainingscomplex waren gekomen. De spelers waren daarbij gehuld in het spiksplinternieuwe uitshirt. Een wit shirt met gele en zwarte details. ,,Het is een eerbetoon aan ‘Mister Vitesse’, Theo Bos.”, aldus persvoorlichter Koen Jans. ,,Een nu al iconisch shirt met een motto: ‘Voor altijd in onze gedachten, voor altijd onze nummer 4’. Het shirt werd ook al snel omarmd door de supporters, waarvan velen ‘hun’ shirt al direct aanschaften.

Dick Martens

Al ruim voor de hekken op het trainingscomplex van Vitesse geopend werden stonden honderden supporters al verwachtingsvol te wachten. Opvallend daarbij was, het optimisme dat velen al uitspraken voor de sleutel daadwerkelijk werd omgedraaid. Een van hen was Herman van Brummelen (63). De inwoner van Oosterbeek en ‘supervrijwilliger’ bij OVC’85, waar hij beter bekend is als ‘De Brum’, keek met voldoening terug op de oefenwedstrijden die de Arnhemmers inmiddels al speelden. ,,9-0 winst bij Duno, nipt verloren van VFB Stuttgart en een verdienstelijk 1-1 gelijkspel tegen Eintracht Frankfurt”, somt hij op. Ook de nieuwe spelers maakten al indruk op de al in het nieuwe thuisshirt gehulde Van Brummelen. Vooral ‘die kleine’ (bedoelt wordt de Franse spits Amine Boutrah, DM) is goed. Hij is supersnel en scoort makkelijk.”

Natuurlijk waren ook de leuke kidsactiviteiten zoals voetbalspellen, springkussens, stormbanen en ‘een potje FIFA’ spelen in trek en dronken de wat oudere supporters gezellig een biertje op het horecaplein, maar jong en oud waren toch vooral gekomen voor ‘hun’ Vitesse-helden. De tribune zat al snel vol en ook rondom het speelveld verzamelden zich veel supporters, die allereerst werden getrakteerd op een ereronde van Hertog, de Amerikaanse zeearend die voorafgaand aan de thuiswedstrijden zijn ronde door GelreDome maakt. ‘Het rondje Papendal’ was even wennen, want hij verdween even uit het zicht, maar keerde onder een luid applaus weer keurig terug op de handschoen van valkenier Gerard van den Brink. Rond 14.00 uur werd er, onder leiding van stadionspeaker Theo van Baal, afgeteld, waarna onder stormachtig gejuich aanvoerder Marco van Ginkel gehuld in het nieuwe uitshirt de groene grasmat betrad. Even later gevolgd door zijn medespelers en de technische staf, waaronder ook de nog altijd immens populaire Theo Janssen. Aanvoerder van Ginkel was onder de indruk van de vele supporters die naar Papendal waren gekomen. ,,Er waren ook veel kinderen, dat zijn toch onze toekomstige supporters.” Ook vond van Ginkel het een eer om als eerste speler het nieuwe uitshirt aan de fans te tonen. ,,Een heel mooi shirt, met op de achterkant het nummer vier van clubicoon Theo Bos.”

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie