Afbeelding
Foto door Andrew Neel via Pexels

Handige tips om je vloer mooi te houden

17 april 2023 om 14:05 Partnercontent

Je hebt een nieuwe vloer in huis, of je bent gewoon zuinig op je vloer, en deze wil je uiteraard mooi houden. Vaak heeft een vloer het zwaar te verduren, denk aan spullen die er per ongeluk op vallen, meubels die heen en weer schuiven en ongelukjes met huisdieren en/of kinderen. Sommige vloeren, zoals bijvoorbeeld massief hout of laminaat kunnen hier extra gevoelig voor zijn. Gelukkig zijn er allerlei manieren om je vloer mooi te houden en hieronder lees je handige tips hoe je dit het beste kunt doen. 

Maak gebruik van meubeldoppen

De poten van bijvoorbeeld een eetkamerstoel schuift wel meerdere keren per dag op je mooie vloer heen en weer, op den duur gaat dit zeker beschadigingen geven aan de vloer. Dit is super simpel op te lossen door onder de poten meubeldoppen te plaatsen. Dit voorkomt onnodige krassen en strepen op de vloer en daarnaast wordt het geluid van het schuiven ook nog eens gedempt. Heb je andere zware meubelen die wel eens verplaatst moeten worden, zet hier dan meubelwieltjes onder. Met meubelwieltjes wordt het verplaatsen makkelijker en ook dit voorkomt beschadigingen aan de vloer. 

Goed onderhoud van de vloer is belangrijk

Bepaalde vloeren, zoals hout, hebben onderhoud nodig en het is belangrijk dat je dit niet verzaakt. Zorg ervoor dat je ook de vloer regelmatig schoonmaakt met een stofzuiger en dweil, ook dit voorkomt onnodige krassen door bijvoorbeeld zand en ander vuil wat achterblijft. Let ook op je stofzuiger, zorg dat deze geen krassen achterlaat. Ga je dweilen, gebruik dan niet te veel water want vocht kan een hoop schade geven aan een vloer.

Omdat een vloer intensief wordt gebruikt voorkom je slijtage uiteraard niet. Let erop dat je in ieder geval op tijd je vloer opnieuw voorziet van een laag lak, olie of was. Door een nieuwe laag op de vloer aan te brengen verleng je de levensduur van je vloer. 

Zorg voor een goede temperatuur en luchtvochtigheid in huis

Veel vloeren, zoals bijvoorbeeld hout maar ook laminaat, kunnen gevoelig zijn voor temperatuur en luchtvochtigheid schommelingen. Schommelt dit teveel dan kan je vloer gaan krimpen en/of uitzetten, dit kan onder andere zorgen voor het opbollen van de vloer of het ontstaan van naden. De ideale temperatuur voor de vloer is rond de 20 graden en een luchtvochtigheid tussen de 60 en 70%. Wil je dit graag in de gaten houden schaf dan een luchtvochtigheidsmeter aan. 

Leg een goede deurmat neer

Het meeste vuil komt van buiten en daarom is het erg slim om een goede deurmat neer te leggen. Een goede deurmat zorgt ervoor dat vocht wordt geabsorbeerd en dat vuil achterblijft. Vraag gasten, voordat ze naar binnen gaan, eerst even de voeten te vegen en zelf kun je wellicht overwegen om de schoenen altijd binnenshuis uit te houden want ook dit doet veel goeds voor je vloer. 

Volg je al deze bovenstaande tips op, dan zal je vloer zeker extra lang mooi blijven en kun je er jarenlang plezier van hebben!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie