Afbeelding
Foto door Cadeau Maestro via Pexels

Hoe maak je het aantrekkelijk om op kantoor te werken

Partnercontent

Nadat de term thuiswerken steeds normaler is geworden, komt het ook steeds vaker voor dat mensen thuis willen blijven werken. Als bedrijf zijnde is het lastig om te achterhalen hoe productief iemand is thuis, daarom wil je dat je personeel zoveel mogelijk op kantoor komt werken. In deze blog gaan we kijken naar hoe je het personeel kunt stimuleren om op kantoor te werken. 

Voorzieningen

Om het personeel naar kantoor te laten komen, zijn de voorzieningen die beschikbaar zijn een belangrijke factor. Wanneer de werkomstandigheden thuis beter zijn dan op het werk, motiveert dit niet om naar kantoor te komen. Zo kun je ervoor kiezen om het personeel gratis lunch aan te bieden, in ruil voor het op kantoor te komen werken. Ook zou je een gunstige reiskostenvergoeding kunnen bieden, om de kosten om naar kantoor te komen te minimaliseren. Of om je personeel in conditie te houden kun je ze ook een fiets van de zaak aanbieden. 

Wanneer er mogelijkheid voor is binnen het bedrijf, kun je sommige personeelsleden ook een auto van de zaak bieden. Of ervoor zorgen dat de parkeergelegenheid goed is, zodat het toegankelijk is om met de auto naar kantoor te komen. En wanneer je personeel gevoelig is voor duurzaamheid, kun je er ook voor kiezen om het kantoor duurzaam in te richten. Naast dat dit je personeel kan motiveren om op kantoor te komen, helpt een duurzaam kantoor ook bij het creëren van een goed bedrijfsimago.

De werkplek

Naast het stimuleren van het personeel met allemaal tegemoetkomingen, kun je het personeel ook stimuleren met een goede werkplek. Hierbij kun je denken aan een comfortabel bureau om aan te werken, of het aanbieden van goede koffie op kantoor. Het zijn kleine dingen die voor het personeel een groot verschil kunnen maken. Wanneer de kantoormeubelen een gezellige of sfeervolle uitstraling hebben, zit je al rustiger op kantoor dan wanneer dit er industrieel uitziet. 

Naast een comfortabel bureau, is een comfortabele bureaustoel misschien wel belangrijker. Een kwalitatief goede bureaustoel verminderd namelijk de kans op rugklachten. Dus wanneer je bureaustoelen gaat uitzoeken voor in het kantoor, is bezuinigen door goedkope stoelen aan te schaffen een slechte keuze. Een goede bureaustoel is ook het behoud van je personeel. En om het kantoor nog levendiger te krijgen kun je ook planten in het kantoor plaatsen. Planten zorgen ervoor dat het kantoor kleurrijker wordt en zo dus ook aangenamer om in te werken.    

advertentie
advertentie