Het midweek-team, dat nog altijd veel plezier beleeft aan het korfballen bij DKOD (staand, derde van rechts, Coen Hooijer).
Het midweek-team, dat nog altijd veel plezier beleeft aan het korfballen bij DKOD (staand, derde van rechts, Coen Hooijer). Dick Martens

‘DKOD heeft zeker nog toekomst’

22 februari 2023 om 18:38 Korfbal

‘We hebben een commissie ledenwerving opgericht’

RENKUM Laat je momenteel ‘in het Renkumse’ het woord DKOD vallen, dan wil dat nog wel eens leiden tot een ‘verbaasde en ook vragende blik. ‘Die hebben toch geen eerste team meer?’ ‘Bestaat de club dan nog wel?’ Als je clubman Coen Hooijer met die uitspraken confronteert volgt er onmiddellijk een ‘DKOD-monoloog’ die zijn weerga niet kent. Aan het einde van het verhaal is vervolgens meer dan duidelijk, dat ‘het korfbal op niveau’ weliswaar tot het verleden behoort, maar de club nog wel degelijk leeft en in het kader van ‘de jeugd heeft die ook bij DKOD zeker nog toekomst’.

DKOD-CORYFEEËN Die toekomst is op deze ‘zomaar een donderdagavond’ duidelijk zicht- en hoorbaar in de thuisbasis van de club, MFC Doelum. Een aantal jeugdteams spelen er hun oefenwedstrijdjes, terwijl ‘het Midweek-team’, bestaande uit DKOD-coryfeeën van weleer zich ook klaarmaakt om weer lekker te gaan doen waarvoor ze al jarenlang naar ‘hun’ club komen: korfballen.

UIT HET NIETS Hooijer (42) verdedigde vanaf zijn 9e tot zijn 34e de oranje-zwarte kleuren van DKOD, waarna hij ‘eigenlijk uit het niets’ doorging als korfbaltrainer. ,,Ik trainde DKOD 2 twee jaar, waarna ik vervolgens als hoofdtrainer aan de slag ben geweest bij DWS uit Kootwijkerbroek (4 jaar), Sparta Nijkerk (3 jaar) en tot slot een half jaar bij Victum uit Houten.”

OPTIMISTISCH Bij alle clubs heb ik een geweldige tijd gehad, maar inmiddels werd het op mijn werk bij Hooijer in Renkum, red,) steeds drukker, maar ik merkte ook, dat het trainerschap zo langzamerhand zijn tol ging eisen in mijn energie. Mijn motto was altijd: ‘Je kunt energie geven, als je energie krijgt’. Maar dat krijgen van energie werd steeds minder, met name omdat het een te grote opgave werd en daarbij werd het werk ook meer en meer. Ook wilde men daar verder in mij investeren. Vervolgens heb ik de knoop doorgehakt en er tot op de dag van vandaag geen spijt van.” Maar het korfbalbloed stolde niet en ook de DKOD-liefde bloeide nog volop. ,,Ik ben weer in het midweek-team gaan spelen. Mijn vrouw, Mirella, doet de algehele TC (technische commissie) binnen DKOD en mijn dochters verzorgen er trainingen, dus het DKOD-dna zit nog altijd en ik denk ook wel blijvend in onze familie.” Een van de belangrijkste zaken binnen DKOD is ‘de aanwas’. ,,En dat in de breedste zin van het woord, vanaf de jongste jeugd, de Kangaroes, tot de senioren. We hebben nu ook een commissie ledenwerving opgericht. richten. Wij willen DKOD weer beter op de kaart gaan zetten. We hebben een eerste team dat breedtekorfbal speelt, dus senioren kunnen ook aansluiten. Ook bij de Midweek, dat nu vooral bestaat uit speelsters en spelers die in DKOD1 hebben gespeeld. Op dit moment hebben we in elke leeftijdscategorie, van de A1 tot en met de E1 teams gevuld. Dat is perfect, alleen bij de F’jes en de Kangaroes, de wortels van je vereniging is aanvulling echt noodzakelijk. Maar ondanks het pessimisme, dat je nog wel eens hoort, ben ik, evenals ons bestuur, optimistisch. ‘DKOD leeft zeker nog’ en ik hoop in lengte van jaren. Dat verdient de club, dat verdient Renkum!”

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie