Vitesse-speler Nikolai Baden Frederiksen in het nieuwe thuistenue.
Vitesse-speler Nikolai Baden Frederiksen in het nieuwe thuistenue. Vitesse-Media, Stefan Koops Photography

Nieuw thuistenue neemt Vitessenaren mee terug in de tijd

Voetbal

ARNHEM Aan de vooravond van ‘een prachtig, geel-zwart weekend’ vierde Vitesse zaterdag niet alleen haar 130ste verjaardag, maar deze bijzondere mijlpaal zal ook komende zondag uitgebreid gevierd gaan worden bij de thuiswedstrijd tegen Ajax (Aftrap: 14.30 uur). Dan wordt door de Arnhemse eredivisionist ook nog eens haar fonkelnieuwe thuistenue voor het seizoen 2022|2023 gepresenteerd. In het spiksplinternieuwe tenue zal direct tegen Ajax worden aantreden. Dit geel-zwarte tenue zit vól historie en neemt alle Vitessenaren mee terug in de tijd. 

Dick Martens  

30 jaar historie in één tenue

Het nieuwe thuisshirt kent, met een blik op het verleden, meer geel-zwarte banen dan in eerdere seizoenen. Een nog concretere verwijzing naar de historie is de titel van één van de eerste clubliederen van Vitesse (‘Als Vites aan winst gaat bouwen’), die is afgebeeld in de kraag van het shirt. Om de grote geschiedenis van de club nog meer gestalte te geven, staat er ‘130 jaar Vitesse Arnhem’ in de nek van het shirt, vergezeld door het eerste en het huidige logo van Vitesse.

Speciaal 130 jaar-logo 

Op de borst bevindt zich uiteraard het klassieke Vitesse-logo (geborduurde patch), dat aan de rechterzijde geflankeerd wordt door een speciaal 130 jaar-logo, refererend aan de bekende bal bij Nieuw-Monnikenhuize en het oprichtingsjaar (1892). Tot slot komt het eerste logo waar Vitesse ooit mee op de borst speelde (in de jaren zeventig) terug in de fraaie rugnummers. Het zwarte broekje en de zwarte kousen maken het tenue helemaal af. Tijdens het duel met de landskampioen zullen nog veel meer activiteiten en festiviteiten  georganiseerd worden voor het 130-jarig bestaan. Ook bij de thuisduels in de play-offs om Europees voetbal zal Vitesse in het historisch geladen tenue ten tonele verschijnen. In het restant van dit seizoen speelt de ploeg van coach Thomas Letsch nog met het logo van Prins Petfoods op de rug van het shirt. De achterzijde van de shirts in de verkoop bevatten, voorsorterend op komend seizoen, al de uiting van BetCity (volwassenen) en Support Casper (kinderen).

 Vitesse-speler Enzo Cornelisse
advertentie
advertentie