Fabian van Grootveld zet voor Wodanseck een aanval op. Wodanseck verloor tegen Wageningen uiteindelijk met maar liefst 10-0.
Fabian van Grootveld zet voor Wodanseck een aanval op. Wodanseck verloor tegen Wageningen uiteindelijk met maar liefst 10-0. Dick Martens

Weer dubbele cijfers voor Wodanseck

12 december 2022 om 23:56 Voetbal

WAGENINGEN ,,Ik speel inmiddels al heel wat jaren bij Wodanseck, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.” Het zijn woorden uit de mond van doelman Maarten Davidse nadat hij, in het duel in- en tegen Wageningen, voor de achtste keer de trieste gang naar het net moest maken. Uiteindelijk zou hij de bal daarna nog tweemaal uit het net moeten halen: 10-0. Het was al voor de derde keer in de 11 gespeelde en verloren wedstrijden, dat de doelpuntenteller ‘in de dubbele cijfers’ ging. Heel Wodanseck snakte daarom naar de winterstop. Of het daarna beter zal gaan? Trainer Vincent Zuiderwijk denkt van wel.

Trainer Zuiderwijk: ‘Gelukkig dat het nu winterstop is’

Dick Martens

Op het ijskoude en mistige Sportpark De Zoom, de thuisbasis van WVV Wageningen, kwam de thuisclub direct sterk uit de startblokken en nam binnen drie minuten door een treffer van puntspeler Hannes Rensen de leiding (1-0). De Wageningse topscorer moest zich ruim een kwartier later met een hamstringblessure laten vervangen. Ondanks dat de gasten zich enigszins herstelden konden zij niet profiteren van het feit, dat de thuisploeg zich even moest hergroeperen na het uitvallen van Rensen. ,,In die fase speelden wij weliswaar wat beter, maar ook toen kwamen we niet echt gevaarlijk voor hun goal”, blikt Zuiderwijk terug. ,,En bovendien moest ik binnen een half uur al twee spelers door blessures vervangen en omdat ik maar de beschikking had over één wisselspeler, speelden we vanaf dat moment ook nog eens met tien man.” Het tiental en hun trainer keken bij rust al tegen een 3-0 achterstand aan.

En na rust werd het nog veel erger voor de ploeg uit Wolfheze. Door een sanitaire stop, vlak voor Zuiderwijk zijn plaats in de dug out weer ging innemen, miste hij de 4- en 5-0 van Wageningen. En op het moment dat hij vervolgens het kunstgrasveld (het hoofdveld van Wageningen, een grasveld, was door scheidsrechter Ferry van Ark uit Apeldoorn afgekeurd, DM) weer opstapte was hij direct getuige van de zesde Wageningse treffer. ,,Dan ga je nog een vervelende tweede helft tegemoet”, somberde de geplaagde trainer. ,,En dat werd het daarna ook. Je hoopt dan, dat zij de tien doelpunten niet halen, maar ook die ellende bleef ons niet bespaard. Het was in de slotfase nog aan onze keeper te danken dat het er niet meer dan tien werden.” Daarmee sloot Wodanseck een eerste seizoenshelft waarin de ploeg 11 keer in competitieverband in het veld kwam, evenzoveel nederlagen leed, maar vier keer scoorde en maar liefst 72(!) doelpunten moest incasseren. ,,Een statistiek waar je als trainer natuurlijk niet vrolijk van wordt”, aldus Zuiderwijks slotconclusie. ,,Maar er zijn meer zaken die mij dwars zitten en daar ga ik het komende week al met de groep over hebben. Kijk, zijn wij compleet en pakt iedereen die zich voor het seizoen aan het team heeft geconformeerd zijn verantwoordelijk, dan hebben wij niet eens zo’n onaardig team. Maar als we op deze manier doorgaan, dan wordt het een nog veel vervelender seizoen. Dat gaat mijn eer als trainer te na. Na dat gesprek, wil ik met een goed gevoel de tweede seizoenshelft in.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie