De kartrekkers: Peter Paul Cornielje, Vincent Zuiderwijk en Laurent Cornielje (vlnr).
De kartrekkers: Peter Paul Cornielje, Vincent Zuiderwijk en Laurent Cornielje (vlnr). Dick Martens

Wodanseck wil een bredere basis

9 maart 2022 om 18:47 Overig

Vincent Zuider-wijk krijgt een ‘trainersrol’

WOLFHEZE Terwijl in ‘het Renkumse’ de fusieplannen de afgelopen weken nog wat breder onder de leden van de verenigingen Duno, CHRC, Redichem en RVW werden uitgerold, zat men ruim 7 kilometer oostwaarts, bij de Wolhezer vierdeklasser Wodanseck ook niet stil. Bestuur en spelers van de club, die vaak wordt bestempeld als ‘het clubje zonder bestaansrecht’, gaan er fanatiek de schouders onder zetten, om ook in de nabije toekomst voetbal te kunnen blijven spelen bij een club, die ook op andere terreinen aan de weg blijft timmeren.

Dick Martens

Terwijl de 45-plussers zich in trainingskledij hullen om hun wekelijkse training af te gaan werken, lichten in het clubhuis voorzitter Peter Paul Cornielje, zijn zoon Laurent, energieke middenvelder en aanvoerder en Vincent Zuiderwijk, ook deel uitmakend van de selectie van de vertrekkend trainer Pascal Gertsen, de toekomstplannen nader toe. ,,Natuurlijk hebben we eerst de huidige situatie geanalyseerd”, trapt voorzitter Cornielje af. ,,We moeten veel energie steken in het in stand houden van ons eerste team. Daar willen we vanaf. We willen daarom breder inzetten om onze selectie ruimer en kwalitatief beter te maken. Daarbij denken we zelfs om een tweede en een derde team op de been te gaan brengen. Zo willen we de continuïteit waarborgen, een andere koers gaan varen.”

Daarbij wordt echter de realiteit ook niet uit het oog verloren. ,,We zullen altijd een kleine club blijven”, vult aanvoerder Laurent Cornielje (29) aan. ,,Toch zien wij mogelijkheden. Bijvoorbeeld als de Renkumse fusie meer gestalte gaat krijgen. Spelers, die zich mogelijk daarin niet kunnen vinden, zich minder thuis gaan voelen, ontvangen wij met open armen. Ons niveau is ook ‘gewoon’ vierde klasse. Wij willen daarmee de basis verbreden. We hebben de afgelopen drie jaar veel te veel gekwakkeld, daar willen we vanaf, die situatie met kwaliteitsimpulsen doorbreken.” In dat proces is er een belangrijke rol weggelegd voor Vincent Zuiderwijk. De 44-jarige oud-profvoetballer van Vitesse, FC Wageningen en Go Ahead en die als amateur ook nog speelde voor AGOVV, Babberich, Rheden OBW en Bennekom, gaat sowieso deel uitmaken van de trainersstaf. ,,Als hoofdtrainer, met daarnaast een assistent, of omgekeerd, dat ik assistent wordt. Daar zal de komende tijd meer duidelijkheid in komen. Ik heb, nadat ik via spits Thom van Dijk kennis maakte met de club, daar veel sympathie voor gekregen. Door fysieke klachten speelde ik niet veel, maar wil als trainer zeker mijn steentje gaan bijdragen. Ik ga ook spelers warm maken voor Wodanseck. Via de voorzitter en Laurent hoorde ik, dat ze in het verleden een prima A-elftal hadden. Misschien willen die jongens ook wel weer terugkeren. Daar gaan we veel energie in steken.” Ook in niet voetbal gerelateerde zaken zal dat gaan gebeuren. ,,Het meer vormgeven van het sportpark”, legt Cornielje senior uit. ,,Het ZapTeam Outdoor is hier al actief, de Wodanrun staat weer op de kalender en ook bedrijven die hier hun sportdag organiseren hebben ons al gevonden. Wodanseck leeft nog altijd volop en dat willen we nog wel even zo houden.”

advertentie
advertentie