Edward Sturing (rechtsboven, bij de opening van de Airbornemaand 2023 op het bordes van het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek) wordt de nieuwe (interim) trainer van Vitesse.
Edward Sturing (rechtsboven, bij de opening van de Airbornemaand 2023 op het bordes van het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek) wordt de nieuwe (interim) trainer van Vitesse. Dick Martens

Edward Sturing interim-hoofdtrainer Vitesse

20 november 2023 om 18:54 Voetbal

ARNHEM Edward Sturing is tot de winterstop de nieuwe interim-hoofdtrainer van Vitesse. De Apeldoorner staat daarmee voor de zevende keer aan het roer in Arnhem. Maandagmiddag leidde Sturing al de training.

Dick Martens

NIEUWE TECHNISCHE STAF Naast Edward Sturing zullen ook Nicky Hofs en Tim Cornelisse toegevoegd worden aan de technische staf van Vitesse, ter vervanging van Chris van der Weerden en Theo Janssen. Voor Van der Weerden is dit een definitief einde aan zijn periode bij Vitesse. Met Theo Janssen gaat de club in gesprek over een vervolgstap, binnen Vitesse.

ROERIGE TIJDEN De 60-jarige Sturing over zijn volgende klus: ,,In deze roerige tijden wil ik de club vooruit helpen. Het is weliswaar wederom een interim-periode, maar daar hebben Benjamin en ik goed over gesproken met elkaar. Het belang van de club staat nu voorop. Het is aan mij om in ieder geval de komende wedstrijden het tij te keren. In de winterstop gaan we opnieuw het gesprek aan.”

SNEL SCHAKELEN Technisch directeur Benjamin Schmedes over de keuze: ,,We wilden snel schakelen, maar bovenal een keuze maken die zou zorgen voor de gewenste nieuwe energie binnen het team. De knop moet namelijk om: we moeten meer en meer laten zien dat we willen vechten voor elk punt. Wij denken dat Edward die mentaliteit erin kan krijgen. Dat heeft hij in het verleden namelijk ook bewezen. We zullen de komende periode gebruiken om een keuze voor de langere termijn te maken.” Sturing zal tot aan de winterstop de hoofdtrainer zijn van Vitesse. De club speelt in die periode nog vijf wedstrijden: Ajax-uit, Fortuna-uit, Heracles-thuis, Almere City-uit en sc Heerenveen-thuis in de TOTO KNVB Beker.

INTERIM PERIODE De clubman Sturing staat met ingang van maandag 20 november voor de zevende keer aan het roer in Arnhem. Eerder deed hij dit in 1999, 2001, 2003, 2018, 2019 en 2020 door respectievelijk de taken over te nemen van trainers als Herbert Neumann, Ronald Koeman, Henk Fraser, Leonid Sloetski en één wedstrijd in 2020 wegens corona in de technische staf van Thomas Letsch. In 2003 was Sturing al eens hoofdtrainer van de Arnhemmers. Destijds niet op interim-basis. Door het toevoegen van Edward Sturing, Nicky Hofs en Tim Cornelisse aan de technische staf is de Vitesse Voetbal Academie onderbezet geraakt. De komende dagen zal de club hier meer duidelijkheid over verschaffen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie