Vitesse-trainer Phillip Cocu, op zijn zijn eerste persconferentie op Papendal (september 2022). Na de teleurstellende resultaten in dit seizoen stapte Cocu gisteren na de 1-2 nederlaag tegen Heerenveen per direct op.
Vitesse-trainer Phillip Cocu, op zijn zijn eerste persconferentie op Papendal (september 2022). Na de teleurstellende resultaten in dit seizoen stapte Cocu gisteren na de 1-2 nederlaag tegen Heerenveen per direct op. Dick Martens

Vitesse-trainer Philip Cocu per direct opgestapt

12 november 2023 om 07:40 Voetbal

ARNHEM Hoofdtrainer Phillip Cocu is per direct opgestapt. Dit besluit is door de 53-jarige Eindhovenaar zelf genomen, direct na de 1-3 thuisnederlaag tegen sc Heerenveen. Vitesse hoopt op korte termijn meer duidelijkheid te geven over de invulling van haar technische staf.

Dick Martens

TELEURSTELLENDE START Phillip Cocu en Vitesse vonden elkaar iets meer dan een jaar geleden. De oud-voetballer van de Arnhemmers nam het stokje in september 2022 over van toenmalig hoofdtrainer Thomas Letsch, die vertrok naar VfL Bochum. Onder leiding van Cocu behaalden de Arnhemmers na een zeer moeizaam seizoen, toch nog een knappe tiende plek in de Eredivisie. Na de teleurstellende start van dit seizoen, met acht punten uit twaalf wedstrijden, heeft de trainer zijn conclusies getrokken. 

CLUBGEVOEL Technisch directeur Benjamin Schmedes: ,,Direct na de wedstrijd heeft Phillip Cocu de spelersgroep en mij laten weten een stap terug te doen. Dit is een keuze in het belang van de club en recht uit het hart van Phillip. Dit typeert zijn clubgevoel eens te meer. Wij bedanken Phillip, die zich een echte clubman heeft getoond, voor zijn onvoorwaardelijke inzet en steun in de afgelopen periode en wensen hem succes in zijn verdere loopbaan.”

VERANDERING NODIG Phillip Cocu: ,,Ik voelde dat het team verandering nodig had en daarom heb ik besloten om een stap terug te doen. Het belang van het team staat immers altijd boven het belang van het individu. We hebben er alles aan gedaan om het tij te keren, maar dit bleek niet voldoende. Ik wens de club en haar mensen het allerbeste toe.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie