Duno speler Jardell Kruidbos werd stevig getackeld.
Duno speler Jardell Kruidbos werd stevig getackeld. gertbudding.nl

Duno kan opnieuw niet excelleren

14 april 2024 om 11:28 Overig

DOORWERTH- Alles wat met de begeleiding van het eerste elftal van Duno te maken had, was tijdens de warming up erg actief op het veld. Oefenmeester Mohammed Mouhouti zat rustig in de dug out en was bijzonder benieuwd naar de verrichtingen van zijn spelers tegen het iets lager geplaatste WSV (1-1).

Door Gert Budding

De trainer most echter een voorbeeld stellen en liet de Kane Keizer en Clarence Hasselbaink buiten de basis. De sterkmakers hadden zich niet optimaal voorbereidt op het naderende treffen tegen de ploeg uit Apeldoorn. Zij lieten namelijk verstek gaan van een training die in de ogen van Mouhouti zeer noodzakelijk was. Vooral na het debacle vorige week tegen Bennokom (2-0). Het zag er aanvankelijk zeer rooskleurig en hoopvol uit voor Duno. Benjamin Maria kreeg de bal na dertig seconden spelen en ging op avontuur dat eindigde met een schot dat de lat scheerde. WSV was bepaald niet onder de indruk en diende de Doorwerthse formatie van repliek. Niet echt met fraaie doordachte aanvallen, maar meer met ‘lange halen, snel thuis’. En daar het de equipe van Mouhouti vaak geen antwoord op en deelde feitelijk mee in het bloedarme duel, met regelmatig dolende spelers. Ook Mouhouti had snel door dat het zo niet langer kon en liet Keizer en Hasselbaink vlak voor rust al warmlopen. De punten waren nodig om het eerste klasse schap veilig te stellen. Plots een streep door de rekening, Duno schrok, huiverde van de tegenstoot van WSV. Koen Cornelissen had geen verweer tegen de inzet van de spits van de bezoekers: 0-1.

Duno herstelde zich, met opnieuw een zeer ijverige aanvoerder Jardell Kruidbos. Het spel werd evenwichtiger, rijk bedeeld met ingestuurde combinaties. Maar juist het beetje raffinement ontbrak, het laatste tikje. Persoonlijke duels werden vervolgens iets feller, het publiek ging zich er mee bemoeien. Scheidsrechter Christiaan Donners kreeg soms de woede van de spelers van beide partijen over zich heen. De gemiddelde score van de arbiter was echter hoger dan van de acteurs binnen de lijnen. Toen was het de beurt aan Jarvin de Haan die de stand na goed aangeven van Benjamin Maria, op gelijke hoogte bracht.

advertentie
advertentie