Kane Keizer en Benjamin Maria (voorgrond) namen ieder twee doelpunten voor hun rekening.
Kane Keizer en Benjamin Maria (voorgrond) namen ieder twee doelpunten voor hun rekening. gertbudding.nl

Duno is koning te rijk met Keizer

27 maart 2024 om 10:39 Overig

DOORWERTH Duno oefenmeester Mohammed Mouhouti wreef na een kwartier spelen zijn ogen uit. Het gehele seizoen hamerde hij erop om de enorme kansen te verzilveren, opeens zag hij tegen ASV Dronten het licht met de snelle 2-0 voorsprong tegen de nummer drie van de ranglijst. Benjamin Maria en Kane Keizer scoorden ieder twee doelpunten en tilden de stand vrijwel simpel naar 5-1. 

Door Gert Budding

Ongekende weelde op het sportpark De Waaijenberg, ondanks het feit dat Duno voorlopig middenmoter blijft met 23 punten. Ineens ging de machine zaterdag volop draaien met in elke linie een surplus aan voetbalkunde en bovenal vechtlust. Er stond een hecht team dat zorgde voor aantrekkelijk voetbal. Bij balverlies werd er massaal geknokt en daar had de ploeg uit Dronten totaal geen antwoord op. Wederopstanding in scorend opzicht en homogeniteit ten voeten uit van een team dat tot dusver moeizaam scoorde.

Of het kwam dat de nieuw gecontracteerde Eric Meijers, de opvolger van Mohammed Mouhouti, aanwezig was op het sportpark, zal altijd een vraag blijven. De meeste spelers van Duno zijn echter door de wol geverfd en laten zich niet zo snel gek maken. Bovendien vertrekken enkele coryfeeën van de op dat moment koude sportpark de Waaijenberg. Eric Meijers, nu nog coach van derde divisionist TEC, zal met Duno sportief een stapje terug moeten doen. “Ik vind dat je alles moet meemaken in de voetballerij, en daar hoort dan ook een stapje terug bij. Ik ben blij dat ik volgend seizoen naar Duno ga, prima mensen.” Meijers zal wel fiks moeten gaan sleutelen met een hand vol nieuwe spelers. Hij stapt er echter onbevangen in en werd door hoofdsponsor Arjen Ploeg, voorzitter Henk Peuijn en Peter de Kinder, technische zaken, op het veld tijdens de wedstrijd bijgepraat.

Duno startte pittig en kwam in aanvallend opzicht prima voor de dag. Na één minuut spelen kwam Jardell Kruidbos al in meer dan kansrijke positie, maar schoot van dichtbij net naast. Na bijna een kwartier spelen ging Dronten in een zeer kort tijdsbestek, volledig op de knieën toen Jardell Kruidbos, nu wel de juiste richting, doeltreffend was en nog geen zestig seconden liet Benjamin Maria simpel 3-0 aantekenen. Het ontrafelde Dronten had het lastig, wel veel balbezit tot, aan de zestienmeter, want de achterhoede van Duno, met een hoofdrol voor centrale verdediger Marco Kooijmans, gaf nagenoeg geen kans weg. Hij viel met nog tien minuten te spelen geblesseerd uit met een kwalijke enkel blessure en werd voor het maken van foto’s naar het ziekenhuis gebracht. Daarvoor hadden Kane Keizer en opnieuw Benjamin Maria de stand op 5-0 bepaald. Mouhouti genoot en gaf al eerder aan dat Duno in scorend vermogen achterliep met als gevolg veel puntverlies had. Met de juiste coördinaten en de instelling van zaterdag om een wedstrijd te controleren, had de Doorwerthse formatie hoger kunnen staan dan de huidige, veilige stand op de ranglijst. Kan Duno dit hoge voetbalniveau continueren, Dronten kwam nog op 5-1, dan is een hoge klassering niet ondenkbaar. 

   

advertentie
advertentie