Benjamin Maria op weg naar het tweede doelpunt.
Benjamin Maria op weg naar het tweede doelpunt. gertbudding.nl

Extra bonus Duno goed voor winst

2 mei 2023 om 22:22 Overig

DOORWERTH Het was voor Duno hoofdsponsor Arjen Ploeg duidelijk. Er moest tegen Bennekom gewonnen worden om het eerste klasse schap veilig te stellen. Er werd zelfs een grote bus geregeld en er lag voor de spelers een enveloppe met een bonus klaar. De gretig spelende ploeg van oefenmeester Mohammed Mouhouti hapte gretig toe: 0-2.

Het hogergeplaatste Bennekom kon het eerste helft nog wel aardig bijbenen, maar werd in het tweede bedrijf volledig aan de kant gezet door een fit spelend Duno, waarbij Jochem Jansen en Kane Keizer ontbraken. Voor Mouhouti geen enkel probleem met een volwaardige selectie van twintig spelers. Aanvoerder Jardell Kruidbos speelde nu een puike partij en eiste veel de bal op en bracht vaak met scherpe passes de verdediging van Bennekom in verlegenheid. Daarbij is de razendsnelle spits Benjamin Maria een zeer belangrijke schakel bij Duno. De kleine speler kan makkelijk versnellen, waardoor verdedigers wanhopig achter hem aan moeten. Tot halverwege de eerste helft hield Bennekom doelman Christiaan de Haan (bijna 40 jaar) zijn heiligdom schoon. Hij moest zich echter gewonnen geven toen Samuel Wakana op avontuur ging en uit een schier onmogelijke hoek raak knalde: 0-1. Duno had de zaken op orde. De achterste linie met Lars Dekkers, Chiel Willemsen, Clarence Hasselbaink acteerden voorbeeldig. Ook doelman Job Froeling acteerde excellent bij de spaarzame aanvallen van Bennekom. Over de gehele linie daalt de belangstelling voor het voetbal. Daar heeft ook Bennekom met een grote aanhang mee te maken. Waar voorheen het drie rijen dik stond en een volle tribune, heeft te maken met een schrikbarende terugloop. Het geringe gezelschap Van Bennekom, met ver over de duizend leden, schudde soms mee warrend het hoofd over het vertoonde spel. Direct na rust probeerde Bennekom de defensie van Duno uit te roken, maar was daar niet op uitgerust. De aanvallende plaagstootjes werden door de Doorwerthse ploeg snel in de kiem gesmoord. 

Duno nam opnieuw het initiatief in handen en bouwde de voorsprong uit naar 0-2. Benjamin Maria demarreerde op zijn bekende manier en bracht Bennekom doelman Christiaan de Haan opnieuw in verlegenheid.

Gert Budding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie