Duno oefenmeester Mohammed Mahouti. “Ik zal de spelers nooit afvallen.”
Duno oefenmeester Mohammed Mahouti. “Ik zal de spelers nooit afvallen.” gertbudding.nl

Vurig Duno houdt titelkandidaat in bedwang

9 april 2023 om 10:31 Overig

DOORWERTH- Na het gedwongen vertrekt van trainer Martijn Bartels moest het roer bij Duno volledig om. De bezieling en vechtlust moest terug om degradatie te ontlopen. De zaterdag eerste klasse toonde zaterdag tegen kampioenskandidaat LRC op eigen veld een surplus loopvermogen en knokte voor elke meter. De nieuwe oefenmeester Mohammed Mahouti had zijn doel bereikt: 1-1.

Met het gelijkspel was Mohammed Mahouti tevreden. Niet alleen voor het punt, maar ook omdat het elftal streed alsof het leven ervan afhing. “Gelijkspel was vanmiddag terecht, gaf de juiste verhouding weer.” LRC toonde als titelkandidaat, tweede plaats achter Scherpenzeel, een volwassen ploeg met snelle aanvallen over de vleugels. Duno had daar wel een antwoord op en kwam na 17 minuten spelen op 1-0. Verdediger Clarence Hasselbaink durfde mee op aanvallend avontuur en stond vervolgens op de juiste plaats om de bal binnen te tikken. Duno komt vaak het beste tot haar recht als de linies iets uit elkaar liggen. Dan kunnen de baltovenaars Jardell Kruidbos en Kane Keizer, het genie voor de openingen, naar hartenlust met passes strooien en vooral diep te penetreren, wat je overigens steeds minder ziet op de velden waar de trainers het voetbal hebben verheven tot een saai schaakspel. Balletje, breed, balletje terug. Dat ligt niet helemaal in de lijn van Duno dat graag gericht, verantwoordelijk aanvalt.

De hand van oefenmeester Mohammed Mahouti was al zichtbaar tijdens de honderd procent warming up, de ploeg ging ook eerder naar de kleedkamer om de laatste tactische foefjes door te spreken tegen LRC. Duno startte voortvarend en zette de medetitelkandidaat vaak met slimme acties vaak voor het blok. De afwerking bleef vooralsnog onvoldoende. Daarentegen kwam LRC prima door na vertwijfeld ingrijpen in Doorwerthse defensie: 1-1. Het moordende tempo eiste vervolgens ook haar tol met simpel balverlies. Ook de kracht leek enigszins weg te vloeien. “Maar vergis je niet hoe Kane Keizer en Jardell Kruidbos bergen werk verzetten op het middenveld”, licht trainer Mohammed Mahouti rustig en met gepaste trots toe. Het vuur laaide op pal na rust. De supersnelle Benjamin Maria wordt graag in de diepte aangespeeld waardoor hij met zijn snelheid en solo’s verdedigingen in verlegenheid brengt. Dat gebeurde pal na de rust, hij scoorde zeer fraai: 2-1. Mohammed Mahouti bleef vanaf de kant zijn ploeg duidelijk hoorbaar coachen. “Blijf gewoon voetballen, jongens”, met in zijn achterhoofd dat LRC niet direct weer op gelijke hoogte mocht komen. Hij was niet veel later een roepende in de woestijn, het sterke LRC kwam wederom langszij (2-2).

De Doorwerthse equipe heeft na negentien wedstrijden twintig punten verzameld, maar blijft vooralsnog in de gevarenzone samen met Sliedrecht, Nivo Sparta, SVW en Achilles’ 29. Aan Mohammed Mahouti de taak om het vuur te blijven aanwakkeren, de spelers scherp te houden en de teamgeest te versterken. Dat vindt vaak automatische plaats als punten worden gesprokkeld. Een daarmee is Mahouti momenteel op de goede weg. “Ik ben kritisch positief, zal de spelers nooit afvallen.”

Gert Budding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie