Kane Keizer (10) en Nick Bijlsma vochten enkele stevige duels uit.
Kane Keizer (10) en Nick Bijlsma vochten enkele stevige duels uit. gertbudding.nl

Duno ongenadig onderuit

Voetbal

DOORWERTH Trainer Martijn Bartels had een week voor de competitie wellicht een beter resultaat van zijn team gezien tegen het een klas lager spelende OVC’ 85. De Doorwerthse zaterdag eerste klasser ging tegen het gemotiveerde gezelschap uit Oosterbeek ongenadig onderuit en verloor met 1-2.

Duno in mineur na verlies tegen OVC’ 85

Gert Budding

Duno had zich weliswaar al eerder geplaatst voor een vervolg in de strijd om de KNVB beker, maar kon de status, topamateur, niet halen. Diverse facetten ontbraken om tot een goed resultaat te komen. OVC-oefenmeester Bastiaan Veldhuizen had zijn manschappen prima geïnstrueerd, bij balverlies snel hergroeperen op eigen helft. En daar had het elftal van Bartels behoorlijk moeite mee. Juist in de generale repetitie ging Duno onderuit. Bartels bracht een ‘basis-elf’ op de been dat zeer waarschijnlijk zaterdag niet zal starten bij de eerste competitiewedstrijd. Misschien dat Bartels OVC heeft onderschat, want hij liet diverse spelers opdraven die normaal op de bank zitten, de gevestigde orde bleef hierdoor blessurevrij. Toch viel verdediger Clarence Hasselbaink in, maar de rechtse hoek was al uitgedeeld. Bij een snelle uitval kwam OVC op voorsprong. 

Thom Stunnenberg liet enkele verdedigers de hakken zien en schoof beheerst 0-1 binnen. Duno schrok echter niet wakker en bleef aanmodderen. “Dit kan toch helemaal niet”, sprak Martijn Bartels als de zoveelste bal van zijn spelers niet aankwam of doelloos over de zijlijn werd gespeeld. Kane Keizer ging zich in het tweede bedrijf meer met de aanval bemoeien, maar stuitte continu op het stugge Oosterbeekse verdedigingsblok met in de hoofdrollen aanvoerder Vincent van Weelden en Nick Bijlsma. Beide spelers hebben een Duno achtergrond en schuwen geen enkel duel. Van Weelden wat geraffineerd, Bijlsma hakt er gewoon keihard in. Met een glimlach worden tegenstanders boven wind geschopt. Daarbij verzet Luuk van Gestel, gezegend met een prachtige trap, bergen werk een linie daarvoor. 

Uiteindelijk kwam Duno dan toch een keer goed door. Gloria Mavanga Papela scoorde fraai. OVC herstelde zich en zocht voortdurend snel de aanval vanuit de verdedigende positie. Wouter Verloop strafte een verdedigingsfout koelbloedig af: 1-2. De overwinning is voor OVC’ 85 een prima uitgangspunt voor de eerste competitiewedstrijd. Duno trainer Martijn Bartels zal deze week enkele praatsessies organiseren.

advertentie
advertentie