Veel ongeloof bij Duno spelers Kane Keizer (10) en Gloria Mavanga Papela (9). Een inzet van dichtbij net naast, Bennekom doelman Christian de Haan in het net gevangen. gertbudding.nl

Duno wint van vv Bennekom

11 september 2022 om 15:48 Overig

Duno laat monsterscore lopen

DOORWERTH Zaterdag eerste klasser Duno heeft zich na twee bekerwedstrijden geplaatst voor de volgende ronde. De 2-1 winst op competitiegenoot Bennekom was echter een magere afspiegeling van het vertoonde spel van de ploeg van oefenmeester Martijn Bartels.

Gert Budding

Vooral in de tweede helft domineerde Duno op veel fronten, maar liet in de afwerking behoorlijke steken vallen. Met de juiste coördinaten was een 5-1 uitslag zeker niet ondenkbeeldig geweest. Zelfs kansen enkele meters van het doel werden onbenut gelaten. Daarbij vloog Bennekom doelman Christian de Haan een paar keer gestrekt door de lucht om de Doorwerthse ploeg van het scoren te houden. Bennekom kwam in de eerste helft op voorsprong door Fabian Beukhof. Het spel van Bennekom was niet verrassend en vooral gebaseerd op de lange pass naar voren. Daar had de Duno defensie, met de lange spelers Chiel Willems en Clarence Hasselbaink, nou bepaald echt niet veel moeite mee. De ploeg van trainer Martijn Bartels zocht de aanval over veel schijven en dat klikte vooral uitstekend in de tweede helft. Toen hadden de Bennekommers nog maar weinig lef, de combinaties verliepen niet lekker en de spelers toonden onvermogen en brachten dat verbaal ook tot uiting. De van Redichem afkomstige Noah Roethof werd een paar keer verkeerd aangespeeld, ook door doelman Christian de Haan, en werd uiteindelijk geslachtofferd. De Haan verontschuldigde zich vervolgens aan het adres van Roethof, die plaatsnam op de bank. Het fris en gedreven Duno had vlak voor rust de stand genivelleerd. Keeper De Haan werd verschalkt met een prachtige boogbal van Kane Keizer, die opnieuw een stempel op de wedstrijd drukte. Dat kon niet gezegd worden van sterkmaker Jardell Kruidbos, die zaterdag even niet bij de les was en veel balverlies leed. De teamgeest compenseerde dat moeiteloos. Duno kwam vervolgens op 2-1 voorsprong. Vanaf de elfmeter liet Gloria Mavanga Papela De Haan kansloos, al dook goalie wel in de goede hoek, de inzet was te hard. Hierna was er een figurantenrol voor Bennekom dat constateerde hoe Clarence Hasselbaink, Samuel Wakana en Justin Paal de opgelegde kansen niet verzilverden. Komende zaterdag treft Duno tweede klasser OVC’ 85.