Samuel Wakana blijft in balbezit en laat twee spelers van Oss’ 20 achter zich.
Samuel Wakana blijft in balbezit en laat twee spelers van Oss’ 20 achter zich. gertbudding.nl

Duno heeft de smaak al vroeg te pakken

9 augustus 2022 om 19:48 Overig

DOORWERTH In de voorbereiding op de nieuwe competitie heeft zaterdag eerste klasser Duno de smaak al vroeg te pakken. Om de kracht van zijn team te meten heeft trainer Martijn Bartels oefentegenstanders geïnviteerd, die op een hoger niveau spelen dan het gezelschap uit Doorwerth.

Gert Budding

Bij het eerste oefentreffen tegen vierde divisionist Orion werd succesvol de eindstreep gehaald, zaterdag kwam zijn cavalerie opnieuw succesvol voor de dag en won van derde divisionist Oss’ 20 met 1-0. Martijn Bartels en assistent John Willems ging enkele weken gelijk daadkrachtig aan de slag om een bijna compleet nieuw elftal te formeren. Slechts vijf selectiespelers bleven Duno trouw.

Eerder zou het treffen tegen Oss’ 20 in de Betuwe worden gespeeld, maar de derde divisionist heeft een vriendschapsweekend gepland om de onderlinge band te versterken en sloeg haar tenten op in Doorwerth. Zaterdag werd op het sportpark De Waaijenberg een paar zaken duidelijk. Het blijkt dat, hoe hoger een ploeg speelt, het verbale geweld daar moeiteloos ook in meegaat. Dat ondervond scheidsrechter Jan Blauw, die echter standvastig bleef op het veld. Hij werd belaagd toen hij een strafschop aan Duno gaf. De spelers en technische staf protesteerden, de bal bleef op de stip, maar werd in de tweede helft door Duno gemist. Niet veel later ging Justin Paal op avontuur en tikte toch 1-0 binnen. Paal is een opvallende snelle speler. Op de hielen gezeten door twee Ossenaren maakte hij een sprint van zeker zeventig meter, bij het doel had de aanvaller geen kracht meer. “Hier sta ik ook van te kijken”, zegt trainer Bartels vol bewondering. “Dit had ik nog niet eerder van hem gezien.”

Opmerkelijk detail ook dat voetballers op hoog niveau bijna drie helften spelen. De reguliere wedstrijd, maar tijdens de warming up worden oefeningen afgewerkt waar je stil van wordt. Er wordt geconcentreerd en in een hoog tempo naar de wedstrijd toegewerkt. “Warming up is belangrijk”, doceert Martijn Bartels. “Op dit niveau wordt er veel van de spelers vereist, dat weten ze en kunnen het ook aan. Er wordt namelijk op de reguliere trainingen hard en doelgericht gewerkt.”

Jardell Kruidbos is nu al een openbaring in het veld en zal het komende seizoen een hoofdrol gaan vervullen in het team van Bartels. De speler eist ballen op en schuwt geen enkel persoonlijk duel. Ook de lange verdediger Clarence Hasselbaink toont weer sterk balgevoel. Martijn Bartels moet nog een keuze maken tussen de doellieden Koen Cornelissen en Job Froeling. Zaterdag stond Froeling tussen de palen en behaalde zeker een voldoende met enkele fraaie en soms zeer boeiende reddingen. Aanvoerder Jochem Jansen was nog niet van de partij, maar zal binnenkort bij de selectie aansluiten en ook zijn diensten als fysiotherapeut weer aanbieden. Zaterdag werd in allerijl Wim Elands, vaste begeleider van buurman Redichem, opgetrommeld als masseur. De eerste serieuze wedstrijd start op 3 september in het KNVB-bekertoernooi. Op 24 september begint de competitie. Duno traint vooralsnog op het sportpark De Waaijenberg, maar verhuist in september naar het sportpark van EDS in Ellecom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie