CHRC-oefenmeester Chris van de Peppel geconcentreerd en smeekte de scheidsrechter om ver in blessuretijd af te fluiten.
CHRC-oefenmeester Chris van de Peppel geconcentreerd en smeekte de scheidsrechter om ver in blessuretijd af te fluiten. gertbudding.nl.

Ruime overwinning CHRC

19 april 2022 om 20:38 Overig

RENKUM Het is een eigenaardig seizoen voor vierde klasser CHRC. De uitslagen liggen soms ver uit elkaar, maar zijn vaak zeer verrassend. Verloor het team van oefenmeester Chris van de Peppel eerder dit seizoen met 7-0 van Fortissimo, zaterdag stonden de Renkumers op scherp en degradeerde de titelkandidaat tot figurant: 5-0.

Gert Budding

Aanwijzingen waarom trainer Van de Peppel elke week weer wordt verrast, zijn nauwelijks aantoonbaar. Dat de ploeg niet wekelijks voltallig traint, zegt na het zien van het duel tegen Fortissimo niet bijster veel. CHRC moet het momenteel van de werklust hebben, ontiegelijk veel arbeid verrichten. Van de Peppel kan zijn manschappen op vierde klasse niveau niet dwingen om te komen trainen. Het is ‘vrijwilligerswerk’. Daarom zou de overstap van hoofdklasser Duno een uitkomst bieden. Daar worden spelers betaald en kan er dus verplicht worden om naar het sportpark te komen. Maar een definitieve fusie tussen CHRC, RVW, Redichem en Duno blijft vooralsnog verstoken van een vruchtbare samenwerking op hoog voetbalniveau. Nu tikken de clubs uit Renkum het schampere vierde klasse niveau aan. Redichem speelt dan derde klasse, maar was zeker gedegradeerd toen corona haar intrede deed en de competitie stil werd gelegd. Het niveau is in Renkum dus niet hoog en dat ontlokte een uitspraak bij een fan van CHRC voor het duel tegen Fortissimo: “Ik kom niet voor het voetbal, dat is vaak niet om aan te zien, maar voor de contacten, oude bekenden ontmoeten.” Voetbalclubs op een laag niveau hebben te maken met een magere bezetting, daardoor moet soms Jan en alleman worden gerekruteerd om een volwaardig eerste elftal op de been te kunnen brengen. Hierdoor moet er zelfs een lager elftal uit de competitie worden teruggetrokken. Minder getalenteerde voetballers moeten het vaak hebben van noeste inzet, het ontbreekt dan vaak aan voetintelligentie. En intelligentie heeft CHRC in huis. Alleen jurist Eric Floris staat niet op het veld, maar verkoopt entreekaartjes. Maar dat doet hij niet meer: “Voor die paar man ga ik niet aan de kassa staan.” Van de Peppel moest zaterdag noodgedwongen terugvallen op spelers die net uit het pampertijdperk zijn gestapt. Hij liet alle jonge wisselspelers invallen, een gewaagd maar doeltreffend concept. In het eerste bedrijf hadden de Renkumers tegen de titelkandidaat weinig in te brengen. Eén moment ontsnapte de ploeg van Van de Peppel uit de Edese houdgreep, de geheel vrijstaande Mitchel Valkhof drapeerde de bal keurig in het net: 1-0. Nog steeds bleef de bezoekende ploeg het initiatief houden, steeds stond er een mannetje vrij en was aanspeelbar. Tijdens de pauze moeten er duidelijke woorden door Van de Peppel naar de spelers zijn getransporteerd. Een onherkenbaar team verscheen binnen de lijnen, vechtlust stond primair, er werden echter ook kansen gecreëerd. Meteen na de pauze kreeg CHRC een uitgelezen kans, mis. Lenie Onderstal schoot wel raak (2-0) en Hannes Rensen haalde vanaf de elfmeter succesvol uit: 3-0. Er knakte iets bij Fortissimo dat alle zeilen moest bijzetten. Rick Nijhuis en Onderstal voltooiden het karwei: 5-0.

advertentie
advertentie