Ondanks een slechte tweede helft, waren er toch interessante duels. Duno speler Clarence Hasselbaink (5) had het zaterdag ook niet makkelijk.
Ondanks een slechte tweede helft, waren er toch interessante duels. Duno speler Clarence Hasselbaink (5) had het zaterdag ook niet makkelijk. gertbudding.nl

Duno zakt gruwelijk door het ijs

20 maart 2023 om 11:00 Overig

DOORWERTH Het gewenste effect bleef zaterdag uit. Met het ontslag van Duno oefenmeester Martijn Bartels dacht Peter de Kinder, technische zaken, de ploeg een oppepper te kunnen geven. Het pakte volkomen verkeerd uit. Een slechtere tweede helft heeft de ploeg uit Doorwerth dit seizoen niet gespeeld. Koploper Scherpenzeel pakte uiteindelijk met 0-2 de premie.
Het was onbetwist bizar hoe Duno, dat alles moet aanwenden om degradatie te ontlopen, zich in de tweede helft in de luren liet leggen door ook een bepaald niet daverend spelend Scherpenzeel dat amper het eerste klasse niveau kon waarmaken. Assistent-trainer Marc Bronkhorst nam zaterdag de honneurs waar, maar zag een dolend, soms zelfs een aandoenlijk Duno. De nieuwe aangetrokken trainer Mohammed Mouhouti keek vanaf de kant hoofdschuddend toe. Duno valt in een gat als de sterkhouders Jardell Kruidbos en Kane Keizer niet in optimale vorm verkeren. Maar het was juist Kruidbos die in het eerste bedrijf twee prima kansen hopeloos onbenut liet.

Peter de Kinder toonde zich zaterdag ook ongerust op het sportpark De Waaijenberg en heeft kennelijk alle hoop gevestigd op de nieuwe trainer Mouhouti. “Ik moest snel handelen om een nieuwe trainer aan te stellen”, vertelt De Kinder, die ook niet te beroerd is om de hand in eigen boezem te steken wat het aankoopbeleid betreft. “Je kijkt om je heen, wat zoek je, je polst, belt links en rechts en toen kwam ik na vele positieve reacties bij Mohammed Mouhouti terecht. Hij communiceert bekwaam en kan een ploeg motiveren. En dat is wat we nu nodig hebben om degradatie te ontlopen.” Mouhouti was direct bereid in het Duno avontuur te stappen. Hij verleende als trainer een vriendendienst bij een clubje in Utrecht. “Afgelopen vrijdag hebben we langdurig met elkaar gepraat”, zegt De Kinder, die als hoofdinkoper bepaald geen gemakkelijke taak heeft. In de eerste helft kon Duno het zaterdag allemaal nog wel bijbenen, maar Scherpenzeel deelde toch de lakens uit en zette de defensie van de Doorwerthse ploeg veelvuldig onder druk met fraai uitgespeelde kansen. 

Het duurde echter tot ver in de tweede helft toen de lijstaanvoerder op 0-1 kwam. Teveel Duno spelers toonden op dat moment een bepaalde vorm van ‘angst voor de bal’, waardoor Scherpenzeel moeiteloos met een stomp mes door de defensie sneed. Er werd door Duno veel balverlies geleden, passes kwamen simpel genoeg niet aan en het speelveld van de thuisclub beperkte zich op één helft. Scherpenzeel verhoogde de druk, maar liet ook enkele steekjes vallen. Juist als Benjamin Maria de ruimte krijgt, is hij met zijn snelheid levensgevaarlijk. De geringe aanvallende impulsen van Duno werden meestal vroegtijdig een halt toegeroepen. Duno oogde vermoeid, lusteloos. Daarentegen gooide Scherpenzeel er een schepje bovenop en kwam feitelijk simpel op 0-2 winst. 

Het is een feit dat de nieuwe oefenmeester Mohammed Mouhouti een fikse klus heeft aangenomen en trok maandagavond op de eerste training de touwtjes stevig aan. “Hij moet ons in de eerste klasse houden”, weet De Kinder.

Gert Budding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie