Oefenmeester Martijn Bartels en Duno gaan aan het einde van het seizoen uit elkaar.
Oefenmeester Martijn Bartels en Duno gaan aan het einde van het seizoen uit elkaar. gertbudding.nl

Duno en oefenmeester Martijn Bartels uit elkaar

13 maart 2023 om 21:43 Overig

DOORWERTH Na lang wikken en wegen gaan zaterdag eerste klasser Duno en oefenmeester Martijn Bartels uit elkaar. De trainer is vorig jaar aangesteld en staat momenteel in de middenmoot. Enigszins teleurstellend, vindt Peter de Kinder van de technische commissie. “Het contract met Bartels is direct verbroken.”

Daar kunnen beide partijen zich kennelijk in vinden. Martijn Bartels wilde van het bestuur terecht juist in deze fase van de competitie duidelijkheid. Ook voor zijn toekomst. “De teleurstellende resultaten en klassering heeft bij het niet verlengen van het contract een rol gespeeld”, weet De Kinder, die het gebrek aan scorend vermogen bijna wekelijks zag groeien, ondanks het feit dat er prima wedstrijden werden gespeeld met riante kansen.

“Het klopt dat ons veldspel in de meeste wedstrijden niet onaardig is en dat we nog geen enkele keer weggespeeld zijn, gebrek aan scorend vermogen is inderdaad een probleem. Nijmegenaar Arthur Gatsjatrian stond vorig jaar bij ons in de spits en scoorde veelvuldig. En dat missen we dit seizoen. Hij speelt overigens het volgende seizoen voor derde divisieclub OSS’ 20, dat zegt dus wel iets over zijn kwaliteiten”, doceert De Kinder.

“Hoewel we nu in een sterke competitie met een extra zware degradatieregeling spelen, ben ik ervan overtuigd dat we voldoende kwaliteit hebben om ons minimaal te handhaven.” Dat onderstreept De Kinder met het vastleggen van negen spelers van de huidige selectie: Koen Cornelissen, Job Froeling, Lars Hekkers, Ferron van Heerde, Chiel Willems, Sefa Yildirim, Mitchell Jansen, Thijs van Amerongen en Jardell Kruidbos hebben het contract al ondertekend. Daarnaast komen Giovanni Scharrenberg (Bennekom), Jarvin de Haan (Warnsveldse Boys) en Isaac Quaye (Achilles’29) komend seizoen naar Doorwerth.

“Uiteraard zijn we naast deze twaalf spelers momenteel nog met meer spelers in gesprek over volgend seizoen. Duno is op zoek naar gemotiveerde en ambitieuze spelers die zich via ons in de kijker willen spelen bij divisieclubs of het voetballen op hoog niveau willen combineren met hun maatschappelijke en sociale leven”, legt De Kinder uit. “Hoewel spelers niet meer voor het geld naar De Waaijenberg komen, blijken wij als hoogstspelende zaterdagclub in de omgeving van Arnhem nog steeds een hele aantrekkelijke club voor talentvolle spelers te zijn.”

De zaterdag eerste klasser heeft nog geen opvolger gevonden voor Martijn Bartels. “We hebben uiteraard een lijstje geschikte kandidaten”, gaat De Kinder verder. “Nadat bekend werd dat Bartels aan het einde van het seizoen stopt en wij dus op zoek zijn naar een oefenmeester, hebben wij diverse open sollicaties ontvangen. Mooi om te merken dat Duno een gewilde voetbalvereniging is voor trainers. De voormalige oefenmeester Anoush Dastgir bijvoorbeeld heeft via Duno een plek gekregen bij Almere City. We gaan de komende periode rustig bekijken welke trainer volgend seizoen voor de groep staat, daar hebben we absoluut geen haast mee.”

Afbeelding
Gert Budding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie