Duno doelman Job Froeling hield zaterdag zijn doel schoon.
Duno doelman Job Froeling hield zaterdag zijn doel schoon. gertbudding.nl

Eindelijk volle winst voor Duno

26 februari 2023 om 15:36 Voetbal

DOORWERTH De 3-0 zege op Oranje Wit was bittere noodzaak voor Duno oefenmeester Martijn Bartels. Hierdoor ontwijkt de Doorwerthse ploeg vooralsnog van een spannend competitieslot. Degradatie naar de tweede klasse was al een serieus onderwerp maar lijkt nu dus afgewend.

Daarbij komt dat Arjan Ploeg eerder aangaf dat behoud van de eerste klasse noodzakelijk is om het hoofdsponsorschap te kunnen blijven waarborgen. “Mocht dat zo zijn, dan kun jij het mooi overnemen”, schampert Ploeg. “Maar we degraderen niet”, klinkt het vervolgens resoluut.

Maar de zorgen van trainer Martijn Bartels blijven vooralsnog. Wel is de komende wedstrijd Jardell Kruidbos weer van de partij na een kwalijke enkelblessure. “Ik kan weer spelen”, vertelt de creatieve middenvelder die zaterdag node werd gemist. Hij kan de bal ‘vasthouden’, zorgt voor de broodnodige rust en is ook niet vies van een succesvolle dribbel. Verdediger Clarence Hasselbaink kreeg twee keer geel voorgeschoteld, en kon daarom vroegtijdig vertrekken. Bij de tweede gele prent torpedeerde hij zijn tegenspeler. Opvallend was zaterdag tegen Oranje Wit, dat Hasselbaink vaak doorschoof naar het middenveld om de aanvallende impulsen van Duno meer body te geven. De ploeg van Martijn Bartels werd veelvuldig op eigen helft gedrukt en dat was ook meteen de valkuil voor Oranje Wit dat zich twee keer behoorlijk vergiste door evenzoveel razendsnelle uitvallen. Samuel Wakana doorkliefde de achterste linie van de ploeg uit Dordrecht, waar overige ook de scheidsrechter vandaan kwam, en tekende fraai 2-0 aan. Vanaf de spelersbank werd er door de technische leiding van Oranje Wit minder fraai gereageerd over het zeer amateuristische optreden van speler Van der Kooij. Na de eerste gele kaart tikte hij de arbiter op de schouders en kon met rood vertrekken. “Het is net een baby”, werd er vanaf de bank machteloos gereageerd. In het tweede bedrijf werd de amusementswaarde er niet beter op. Duno moest vol aan de bak om Oranje Wit, dat op de ranglijst een plaats hoger stond, van het scoren te houden. De verdiende overwinning, 3-0 Benjamin Maria, was ook voor hoofdsponsor Arjan Ploeg een verademing. De punten waren binnen.

Gert Budding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie