Afbeelding
gertbudding.nl

Duno veegt Apeldoorn van het veld

3 december 2023 om 22:43 Overig

DOORWERTH Toen Duno oefenmeester Mohammed Mouhouti na de warming up van het veld liep, schudde hij vriendelijk vele bekenden de hand. Na het gewonnen duel tegen lijstaanvoerder Apeldoorn (3-1), werd hij overladen met felicitaties. Spits Samuel Wakana scoorde twee keer op kundige wijze.

Duno kampt dit seizoen met een ernstig spitsprobleem. Elke wedstrijd werden er riante kansen gecreëerd, het net laten bollen gebeurde spaarzaam. Peter de Kinder is bij de Doorwerthse eerste klasser verantwoordelijk voor de ‘inkoop’. Zijn oog viel op voormalig profvoetballer Sherwin Grot, die beschikbaar is en zelfs meetraint met de selectie. Daar hangt echter een prijskaartje aan en dat weet men in Doorwerth.

“Het scorend vermogen moet omhoog”, zegt voorzitter Henk Puijn voor de wedstrijd. “Grot traint inderdaad mee, maar of hij daadwerkelijk dit seizoen in actie gaat komen, is de vraag. De Kinder regelt dat. Ook hoofdsponsor Arjen Ploeg is gecharmeerd van Grot.” Dan: “Weet je wat ook het probleem is, tegenstanders durven niet tegen Duno te spelen, vormen een compact verdedigingsblok en daar is lastig tegen te spelen. Ja, inderdaad, elke wedstrijd kregen wij kansen.”

Iets verderop staat oud-voorzitter Richard Vacquier en komt met verheugend nieuws: “Bondscoach Ronald Koeman heeft toegezegd om een training te verzorgen voor Duno. Daar moet een geschikt moment voor worden gevonden en ik hoop natuurlijk dat hij naar De Waaijenberg zal komen. Zal een leuke bron van inkomsten zijn.”

Op hoog tempo werd koploper Apeldoorn in het eerste bedrijf een paar keer in verlegenheid gebracht door het aanvallende spel van de discipelen van Mouhouti. Kane Keizer was de eerste tien minuten nagenoeg onzichtbaar, maar ontpopte zich vervolgens als spelmaker. Met Jardell Kruidbos vormt hij een goudenkoppel op het middenveld en ontregelde veelvuldig de opbouw van Apeldoorn, dat over veel schijven ging en het totale veld gebruikte. En daar houden de spelers van Duno van. Een tegenstander die durft te voetballen. 

Na dertien minuten veerde het Duno-legioen op. Vanaf eigen helft schoof Kruidbos de bal door op de op snelheid liggende Samuel Wakana, die beheerst scoorde: 1-0. Vlak voor de pauze kwam de thuisclub opnieuw overtuigend, gretig en doeltreffend door. Opnieuw stond Kruidbos aan de basis en bediende Wakana in een oogwenk op maat. De Duno-spits verzaakte niet en schoot de bal strak over de grasmat: 2-0.

De tweede helft was amper een paar minuten oud toen Jardell zijn uitstekende spel beloond zag met een doelpunt. Toen de defensie van Apeldoorn volledig was uitgespeeld, kon de frêle Kruidbos de bal simpel over de doellijn schieten: 3-0. Ongekende weelde op het sportpark De Waaijenberg. Mohammed Mouhouti genoot, ook hoofdsponsor Arjen Ploeg kon zich ontspannen. Apeldoorn had de morele dreun te pakken, maar herpakte zich toch nog een keer voordat het vuur definitief was gedoofd. Duno-doelman Koen Cornelissen, die amper moeilijk werk had, moest een kwartier voor tijd de bal uit het net halen: 3-1.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie