Bij OVC'85 wordt een pannaveldje aangelegd. De officiële opening is op 9 juli door kinderburgemeester Thom Eerens.
Bij OVC'85 wordt een pannaveldje aangelegd. De officiële opening is op 9 juli door kinderburgemeester Thom Eerens. Dick Martens

Jeugd OVC’85 blij met ‘pannaveldje’

Overig

Opening door nieuwe kinder-burgemeester Thom Eerens

OOSTERBEEK ‘Panna!’ Die kreet gaat de voetballiefhebber straks bij menig wedstrijdje van de OVC’85-jeugd waarschijnlijk steeds vaker horen. Voor wie het niet weet, een panna is een bal door de benen spelen. Op de schoolpleintjes, maar soms ook wel gewoon in ‘het partijtje’ gaat het bij voetbal naast winnen vaak ook om wie de mooiste panna kan geven. Dat kan binnenkort ook op Sportpark De Bilderberg in Oosterbeek, want daar werd vorige week de start gemaakt voor de aanleg van een heus pannaveldje. Daar kan de OVC-jeugd trucjes oefenen in een wedstrijdje. De eerste reacties waren al buitengewoon positief. ,,Wij zijn er blij mee en kunnen niet wachten tot het klaar is”, klonk het dan ook hoopvol uit de monden van een aantal jeugdleden, die hun partijtje nu nog moesten spelen op een van de grasvelden of op het kunstgrasveld.

Dick Martens

Bij de entree van de OVC-accommodatie wordt de aandacht al snel getrokken door graafmachines en worden de contouren van het veldje al zichtbaar. Ook de doeltjes liggen al klaar om geplaatst te worden. ,,Ja, er wordt al hard gewerkt”, ziet ook Chris Eerens, trainer en jeugdleider bij OVC’85. ,,Een mooi initiatief, dat dankzij financiële bijdragen van onder andere de Stichting Kinderkledingbeurs Oosterbeek en de fraaie opbrengst van de Grote Clubactie gerealiseerd kon worden. Ook de pannakooi is ons ter beschikking gesteld. De gemeente Renkum verzorgd de graafwerkzaamheden, waar wij natuurlijk ook blij mee zijn. De realisatie van een dergelijk project bewijst maar weer eens dat er vanuit de club met en door de leden veel mogelijk is.”

Hoewel het seizoen 2021-2022 nog maar net is voltooid, wordt er alweer vooruitgekeken naar komend seizoen, waarvoor al symbolisch op 9 juli wordt afgetrapt met een ‘Kick-off’. Met lasergamen en een jachtseizoen-spel voor de jongste jeugd, de oudere jeugd speelt een Kick-Off-toernooi. Ook wordt het pannaveldje feestelijk geopend door de kersverse kinderburgemeester van de gemeente Renkum en jeugdlid van OVC’85, Thom Eerens en wethouder Danielle van Bentem.

advertentie
advertentie