Bjorn Jansen uit Doorwerth wil profvoetballer worden, via Go Ahead Eagles moet die droom gestalte gaan krijgen.
Bjorn Jansen uit Doorwerth wil profvoetballer worden, via Go Ahead Eagles moet die droom gestalte gaan krijgen. Dick Martens

‘Profvoetballer worden is mijn doel’

20 juli 2022 om 10:00 Overig

Bjorn Jansen gaat zijn geluk beproeven bij Go Ahead Eagles

DOORWERTH Wie droomt er als klein jongetje, met een liefde voor voetbal, niet om ‘later als ik groot ben’ profvoetballer te worden. Bjorn Jansen wil dat in ieder geval zeker. Hoewel de 17-jarige inwoner van Doorwerth, de status van ‘klein jongetje’ al lang voorbij is, is die droom er wel degelijk. Daarvoor moet komend seizoen de basis gelegd gaan worden in Deventer, waar hij zijn geluk gaat beproeven bij de plaatselijke trots Go Ahead Eagles.

Dick Martens

Voetballen, voetballen en nog eens voetballen. Naast school was dat voor Bjorn Jansen de invulling van zijn dagen. ,,Altijd was hij met de bal bezig”, bevestigen Erwin en Eefke, de ouders van Bjorn, zijn liefde voor ‘zijn’ sport. ,,Ik ben bij Duno als F’je begonnen”, blikt hij zelf terug. ,,Een leuke vereniging en lekker dichtbij. Daar heb ik tot Onder 15 gevoetbald met mijn vrienden, maar het onderlinge verschil in het team werd echter te groot. Ook deed ik toen al mee met Onder 16, vaak speelde ik dan twee wedstrijden op een zaterdag. Toen had ik al de wens om profvoetballer te worden en was het dan ook beter om op een hoger niveau te gaan voetballen, daarom ben ik naar SML Onder 15 gegaan. Heb selectietrainingen gedaan bij Muhaiman ‘Mo’ Samir, die nu de hoofdtrainer bij SML is. Hij wilde mij eigenlijk direct hebben, maar het was halverwege het seizoen, dus kon ik nog niet overstappen. Maar een half jaar later wel. Ik viel met mijn neus in de boter, want we speelden in de 2e Divisie, op niveau dus. Een jaar later viel het team helaas uit elkaar en kwam corona. We konden het seizoen ook niet uitspelen. Dat was wel jammer. Ik raakte zelfs mijn drive een beetje kwijt, ook omdat Mo trainer van het eerste werd. Maar daarnaast had hij ook de voetbalschool ‘Play to succeed’, daar ben ik extra trainingen gaan volgen en bloeide ik gelukkig weer op.” Dusdanig, dat de jongeling zelfs in beeld kwam bij Go Ahead Eagles, waarmee SML een convenant heeft.

,,Ik kreeg een uitnodiging om een drietal trainingen bij Tristan Berghuis te komen volgen. Ik maakte een dusdanig goede indruk, dat daar nog drie trainingen aan toegevoegd werden. Ook mocht ik vervolgens een testwedstrijd spelen. Ik had daarbij het geluk, dat ik mijn beste wedstrijd ooit speelde en ook nog eens scoorde. En na die wedstrijd hoorde ik al dat ik aangenomen was. Dat was bijzonder hoorden wij later van Eric Whittie, (Hoofd Opleidingen Jeugd, DM). Ik was de eerste van de 127 spelers in de jeugdopleiding, die werd aangenomen zonder dat hij mij zelf had bekeken.”

Nu kan Bjorn zich gaan opmaken voor een belangrijk jaar. ,,Natuurlijk wil ik in Deventer slagen, maar ook mijn havodiploma halen. Het wordt eigenlijk een dubbel examenjaar. Gelukkig leer ik makkelijk en geloof ik in mijn voetbalkwaliteiten. Dat ik daarbij door mijn ouders volledig wordt gesteund is ook belangrijk. Zij brengen en halen mij vijf keer per week. Dan kan ik mij volledig op de studie en het voetbal richten. Linkerspits in het profvoetbal, dat is mijn droom en mijn doel. Christiano Ronaldo is daarbij mijn voorbeeld. Maar als ik ‘op tien’ of op rechts terechtkom is dat ook niet erg hoor.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie