Afbeelding

Grafiek van 15 kunstenaars in H29

Overig

Grafiek van 15 kunstenaars in H29

OOSTERBEEK Grafisch werk van twaalf kunstenaars is samengebracht in een uitgebreide expositie met heel uiteenlopend werk. Er is uitgesproken groot werk, maar ook heel klein werk te zien, in zwart-wit en in kleur, zintuiglijk, conceptueel, herkenbaar en meer abstract. Naast de klassieke grafische technieken, zoals ets, litho en hout- en linoleumsnede, worden steeds meer nieuwe grafische mogelijkheden toegepast en gecombineerd. 

Grafiek betekent dat het werk afgedrukt is, op welke manier ook, in oplage of juist als unicum. Naast de klassieke technieken zijn er rizoprints, reliëfdrukken, sjabloon- en stempeldrukken, printtechnieken, monotypes of combinaties met andere technieken te zien. 

De deelnemende kunstenaars zijn: Marco Arwert, Annemieke Daniels, Ineke van Dongen, Bert Hoekstra, Natalie Kuypers, Marie Helene Marbus, Edwim Peters, Johanneke Sanders, Gaby Stoveé, Dennis Spelt, Jose Sprenkels en Paulien Wittenrood.  

De tentoonstelling is te zien in H29, de projectruimte van Stichting Scarabee op de Hes, een parkachtig landschap op de grens tussen Arnhem en Oosterbeek en is geopend van 15 tot en met 30 oktober op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Zaterdagmiddag 15 oktober vindt de opening plaats. Er zijn hapjes en drankjes. Bard Sloven zorgt voor sfeer en muziek. Jan Lotze geeft een muziekoptreden van 15.30 tot 15.45 uur.

advertentie
advertentie