Henk Peuijn: “Wij zijn ambitieus en streven het hoogste voetbalniveau na”
Henk Peuijn: “Wij zijn ambitieus en streven het hoogste voetbalniveau na” gertbudding.nl

Duno gaat op eigen kracht verder

28 september 2022 om 07:49 Overig

DOORWERTH Zaterdag eerste klasser Duno heeft zich teruggetrokken uit de fusiegesprekken met de Renkumse voetbalclubs CHRC, RVW en Redichem. Na diverse vruchtbare bijeenkomsten heeft voorzitter Henk Peuijn, na intern overleg, besloten om ook op het sportpark De Waaijenberg te blijven.

Gert Budding

Het dorp Renkum had een topamateur status kunnen krijgen, nu spelen de drie clubs op het laagste niveau. “Jaren geleden heeft Duno nog een actieve rol gespeeld in het starten van het fusieproces”, vertelt Henk Peuijn. 

“Het doel was om met een fusieclub de stap naar de landelijke divisie te maken. Na een uitgebreide verkenning werd het sentiment voor een fusie bij ons steeds positiever, totdat duidelijk werd dat bij twee van de drie clubs geen draagvlak bestond van betalen van selectiespelers. En dat gebeurt op legale wijze bij ons door sponsors gefinancierde stichting. Dat was voor de clubs een te groot struikelblok”, legt Henk Peuijn de leden van Duno rustig uit. Bij de ledenraadpleging kreeg deze fusievariant bij twee clubs onvoldoende steun en werd besloten verder te gaan zonder betaling aan eerste spelers. “Daarmee wordt het bereiken van op landelijk niveau voetballen in de gemeente vrijwel onmogelijk. En dat was voor ons een voorwaarde”, zegt de voorzitter resoluut. 

Als alternatief stelt de fusiecommissie een nieuwe variant waarin CHRC, RVW en Redichem vanaf 2023 willen gaan fuseren. Wethouder Marinka Mulder maakte eerder bekend dat een fusie alleen uitkomst biedt als de vier clubs samengaan. Het vrijgekomen sportpark in Doorwerth zou, met nieuwbouw en renovatie op het Wilhelminasportpark, winst opleveren van vier miljoen. 

“Er is ook een variant dat wij, als de nieuwe fusieclub op het gerenoveerde Wilhelminasportpark, als externe partij over enkele jaren gebruik gaan maken van het sportpark in Heelsum. Dat hebben we intern de leden voorgelegd en besloten van die optie geen gebruik te maken. Wij zien onze toekomst met vertrouwen tegemoet. We hebben stappen gezet in de groei van de club en verbetering van de faciliteiten. Veel nieuwe leden, vrijwilligers en sponsors. Wij zien als club daarom geen reden om Doorwerth te verlaten en behouden wij de sociale functie waar de jeugd in eigen dorp kan blijven voetballen.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie