Er werden door voormalig CHRC Hannes Rensen en Valdamar Groenevelt (liggend) stevige duels uitgevochten.
Er werden door voormalig CHRC Hannes Rensen en Valdamar Groenevelt (liggend) stevige duels uitgevochten. gertbudding.nl

Hongerige CHRC leeuwen verorberen Wageningen

12 februari 2023 om 21:25 Overig

RENKUM Het hogergeplaatste WVV Wageningen was zaterdag voor de hongerige jonge leeuwen van CHRC een gewilde prooi, die feitelijk zonder veel ophef verorberd werd. Met het ongekend fris en vooral krachtig spelende team van oefenmeester Khaiber Interzar, kan de voetbalclub hofleverancier worden van de toekomstige fusieclub in Renkum.

Gert Budding

De 4-0 winst van de rode lantaarndrager was in de ogen van de technische commissie van CHR geen volkomen verrassing. Het is bekend dat er talent gehuisvest loopt in het oranje-blauwe kamp. De lancering van de jonge leeuwen, die tot trainer Khaiber Interzar tot een hechtteam zijn gesmeed, was echter afhankelijk van het moment. Al voor de winterstop sloeg de oefenmeester een succesvolle weg in, ondanks het feit dat er weinig punten werden vergaard met de rode lantaarn als smaakloos toetje tot gevolg. Zaterdag werd Wageningen, met een keurige zevende plaats op de ranglijst, de sigaar met de Renkumse dadendrang. Passie gekoppeld aan kundig optreden van slechts enkele van de routiniers, met Mitchel Valkhof als regisseur, raakte niet snel onder de indruk van de weinig offensieve daden van ‘de Bergbewoners’. Maar ook de zeer jeugdige Dion Derksen wist van geen wijken en hield evenals zijn medespelers het hoofd bekwaam boven water. Er was geen enkel spoortje van paniek te bespeuren. In het eerste bedrijf dreef CHRC de Wageningers enkele keren tot wanhoop. De lange pass van Valkhof bleek dodelijk voor de niet adequaat ingrijpende defensie van de bezoekers. Aanvoerder Liam Heldernisse is een verademing en kan zeker mee op een hoger niveau. Maar daar zal CHRC niet snel op instemmen. De talenten worden gekoesterd. “We hebben een nieuwe en nu blijkt succesvolle weg ingeslagen met het inpassen van de jeugd”, zegt teammanager Jac Westland trots. “Vanmiddag viel zelfs een jongen van vijftien jaar in, ja, daar zijn we bijzonder trots op. We hebben toch een zware weg afgelegd”, zegt Westland, die nog geen uitsluitsel kan geven of er met oefenmeester Interzar al gesprekken zijn gevoerd over de toekomst bij CHRC. “Het wordt nu kort tijd met de fusieplannen in het vooruitzicht. Het duurt eigenlijk te lang. Omdat de fusie nog geen feit is, begin april moet er meer duidelijkheid komen na de goedkeuring van de leden van Redichem, RVW en CHRC, kun je onmogelijk op het laatste termijn een nieuwe trainer contracteren. Ben je gewoon te laat voor. Elke oefenmeester heeft zijn contract al verlengd. Daarom zijn er gesprekken gevoerd met de betreffende clubs over de invulling van een kortstondige invulling van Redichem oefenmeester Maarten Kerkhof en Khaiber Interzar van CHRC”, weet Jac Westland.

“Het duurt allemaal veel te lang”, vult CHRC-keeperstrainer Fred Schuurman aan. “De eventuele fusie had al rond moeten zijn, of dat het volgende seizoen een feit is, betwijfel ik. Er moet nog zoveel geregeld worden.”

Rick Nijhuis en Liam Heldernisse tikten CHRC in het eerste bedrijf naar 2-0 voorsprong, doelpunten waarbij het middenveld werd overgeslagen. Wageningen dacht vervolgens dezelfde speelwijze te hanteren, maar liep tegen een zeperd op. Dennis van der Broek en Marijn de Graaf bepaalden simpel de eindstand op 4-0.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie