Excelsior werd vorig jaar juli wereldkampioen en dat werd uitbundig gevierd.
Excelsior werd vorig jaar juli wereldkampioen en dat werd uitbundig gevierd. geertbudding.nl

Gouden Stuiver voor wereldkampioen Excelsior

17 februari 2023 om 18:44 Overig

RENKUM De Gouden Stuiver, de hoogste onderscheiding van carnavalsvereniging De Dolle Instuivers, wordt zaterdag tijdens de gala avond uitgereikt aan wereldkampioen Show- en Marchingband Excelsior uit Renkum. 

De carnavalsvereniging kent de onderscheiding toe sinds 1971 aan een persoon of groepen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Renkum en Heelsum. Het bestuur van De Dolle Instuivers had opnieuw verschillende opties voor de uitreiking van de hoogste carnavalsonderscheiding. Excelsior werd vorig jaar juli op het World Champion 1ste Division Show met veel machtsvertoon wereldkampioen. 

“De vereniging staat bekend om haar gezelligheid, saamhorigheid en vooral van de vrolijke, kundige nooit” zegt secretaris Richard Veldt van de ‘Instuivers’. Hij benadrukt nog eens dat het een gedreven korps is en haalt in de uitvoering een hoog niveau. “Met succes”, gaat Richard Veldt verder. “Het in 2022 behaalde wereldkampioenschap heeft Renkum op de kaart gezet.” 

De Excelsior Academy is de muziekschool van Excelsior Renkum. Jong en oud kan hier een instrument leren spelen waarbij je een onderdeel bent van de vereniging en samen speelt met vrienden en vriendinnen. 

In september 2019 is Excelsior Renkum gestart met ‘Slag Excelsior’. Een slagwerkgroep voor mensen met een verstandelijke beperking die ervaren grenzen aan het uiten van hun emoties en het aangaan van contact. De muziek van Excelsior Renkum weet deze grenzen te doorbreken. 

Gert Budding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie