Om Redichem 4 'De wedstrijd van je leven' te kunnen laten spelen werd er zelfs een professionele promofilm gemaakt.
Om Redichem 4 'De wedstrijd van je leven' te kunnen laten spelen werd er zelfs een professionele promofilm gemaakt. Dick Martens

‘Wij willen de wedstrijd van ons leven spelen’

12 mei 2023 om 09:37 Overig

HEELSUM Wie droomt er als klein voetballertje niet van, om ooit ‘de wedstrijd van je leven’ te kunnen spelen. Eeuwige roem vergaren, overal herkend gaan worden, selfies met je fans, handtekeningen uitdelen. Misschien duurt het ‘even’ voor het zover is. Dat geldt waarschijnlijk ook voor de spelers van Redichem 4, toch komen ze stapje voor stapje dichterbij ‘hun ultieme doel’. Met hulp van ‘heel Renkum’, hun gelikte promofilm, scheidsrechter Bas Nijhuis en ex-topvoetballer Glenn Helder die al ‘een Redichem-filmpje maakten en onder de bezielende leiding van leider Rini van Ernst en niet te vergeten zijn vrouw Helma, moet het gaan lukken.

Helma schreef het team van Redichem 4 namelijk in voor ‘De Wedstrijd van je Leven’. Het initiatief van ESPN geeft spelers van een amateurploeg de kans om het gevoel te krijgen dat ze een prof zijn in de Eredivisie. Het duel wordt live op ESPN uitgezonden met een voor- en nabeschouwing door Aletha Leidelmeijer, interviews van Hans Kraay jr. en commentaar van Koert Westerman. Tegenstander is FC de Rebellen, een team dat bestaat uit spraakmakende ex-profvoetballers, zoals Royston Drenthe en Pascal Bosschaart. Trainer is Gertjan Verbeek en de scheidsrechter van dienst is Bas Nijhuis.

,,Het zou geweldig zijn als ‘ons’ team die eer te beurt zou gaan vallen”, aldus van Ernst, al voorzichtig ‘vooruitkijkend’. ,,Ik ben al leider van de jongens vanaf de F’jes en nu dus nog steeds. Het zijn eigenlijk altijd ‘mijn jongetjes’ gebleven. Ook nu bij de senioren en dat alweer voor het zesde jaar. Een geweldige groep, die ik door en door ken. In de tijd, dat ze ‘senior’ werden en nog wel eens wat uithaalden, wist ik meer van ze, dan hun ouders. Ik was en ben eigenlijk hun vertrouwenspersoon, waarmee ik ook echt een hechte band heb opgebouwd. Samen met René Penninks, mijn medeleider, bekijken we elk jaar of we doorgaan, maar zolang wij en ook de jongens het leuk vinden doen we dat ‘gewoon’. De bedoeling was destijds, na één jaar bij de senioren, om er mee te stoppen, maar dat hebben we al snel uit onze hoofden gezet. De trainingen verzorgen ze helemaal zelf en dat twee keer per week. We willen dat ook blijven doen, ook straks binnen de fusieclub. De jongens hebben al een SCW’23 9-groepsapp aangemaakt. Ludiek, omdat zij al gekscherend hebben gezegd, het negende team te gaan vormen. Geweldig toch?” Er waren meer dan 2800 teams die zich hadden ingeschreven en inmiddels zit Redichem 4 bij de laatste 50. Door de promofilm, die zaterdag werd opgenomen vergrootte het vriendenteam hun kansen. Alles werd professioneel vastgelegd. De opkomst op het sportpark, interviews met fans. Ook de kleedkamer werd gefilmd, opvallend was dat naast de keurig klaargelegde kleding, prominent een flesje ‘Heineken’ stond. Maar de spreuk achterop de coachjas van Van Ernst: ‘Redichem 4 = Plezier en Bier’ gaf de verklaring. Stemmen kan nog via de link op de Redichem-site (www.redichem.nl). Van Ernst: ,,Ik roep ‘heel Renkum’ op: Stem op Redichem 4!” Ook Renkums burgemeester Agnes Schaap sprak die wens zondagmiddag nog in een videoboodschap uit.”

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie