RVW-middenvelder Ivo Klomp stijlvol koppen in actie in het met maar liefst 5-1 gewonnen duel met SVGG.
RVW-middenvelder Ivo Klomp stijlvol koppen in actie in het met maar liefst 5-1 gewonnen duel met SVGG. Dick Martens

CHRC verliest duel dat 80 minuten duurt. RVW wint met ruime cijfers van SVGG

16 april 2023 om 20:14 Voetbal

HEELSUM Het was een weekend met wisselende stemmingen bij de fusieclubs CHRC en RVW. Nadat vrijdagavond ook de leden van CHRC hun fiat hadden gegeven aan de fusie met RVW en Redichem per 1 juli aanstaande, was de vreugde bij CHRC een dag later wat minder. Niet over de fusieuitslag, maar om het verlies van de hoofdmacht. In een bizar duel bij Ede/Victoria, dat om diverse redenen maar 80 minuten duurde, werd ook nog eens met 4-0 verloren. Een dag later was de stemming bij buurman RVW, na de ruime 5-1 overwinning op SVGG, stukken beter. Redichem kwam dit weekend niet in actie.

Dick Martens 

9 KEER GEEL, EEN KEER ROOD ,,Wat een wedstrijd”, stamelde CHRC-trainer Khaiber, nadat hij zijn ploeg op bezoek bij Ede/Victoria met 4-0 had zien verliezen. ,,Geen excuses, het was absoluut een terecht verlies, maar niet met spelers in de hoofdrol maar de scheidsrechter (Massimo Castiglione). Ongelofelijk. En dat zeg ik niet vaak, of eigenlijk nooit, maar vanmiddag kan ik daar niet omheen. Hij deelde aan mijn spelers maar liefst 9 gele kaarten uit, waaronder ook nog eens, na een half uur spelen, twee keer geel dus rood voor Jordy Kruissink.” 

SNEL VERGETEN Voor rust staakte de leidsman de streekderby ook nog eens ruim een kwartier, nadat iemand uit het publiek wat naar hem had geroepen. ,,En vervolgens leverde bijna elke overtreding ons een gele kaart op”, moppert Intezar. ,,Dat terwijl de tegenstander praktisch geen schade opliep. Na rust (bij een stand van 1-0) was het snel met ons gebeurd, zeker ook omdat mijn spelers niets meer durfden en konden. Voetballen was niet meer mogelijk.” Ook in die tweede helft overheersten de discussies, de irritaties en de vele overtredingen. ,,Na 80 minuten wilde de scheidsrechter weer gaan staken, maar toen heb ik in overleg met de trainer van Ede/Victoria maar aan hem gevraagd of hij wilde affluiten. Het was de eerste keer, dat er daadwerkelijk naar ons geluisterd werd. Snel vergeten maar. We gaan ons lekker opmaken voor de allerlaatste derby tegen Redichem (zaterdag aanstaande). Dat gaat ongetwijfeld een veel leukere wedstrijd worden.”

HATTRICK In eigen huis verraste RVW, voorlaatste in de 5e Klasse C, vriend en vijand door met ruime cijfers van de nummer zes, SVGG te winnen. Na een ruststand van 3-0 werd het maar liefst 5-1 voor de ploeg van trainer Marcel Gerrist. Grote man bij de Heelsumers was topschutter Marvin Willemsen die met zijn hattrick een groot aandeel had in de ook in deze hoogte verdiende overwinning. Willemsens seizoen totaal komt daarmee op 17 treffers.

SUPERTROTS ,,Zeker voor rust hebben we laten zien, dat we een prima spel op de mat kunnen leggen”, analyseerde Gerrist de fraaie zege. ,,De krappe selectie heeft ons dit seizoen te vaak de das omgedaan. Ook vandaag was het weer krapjes, maar als de hele ploeg er de schouders onderzet, voor elkaar door het vuur gaat, dan speel je ook een ploeg als SVGG van de mat. Vanaf het begin zaten we lekker in de wedstrijd en hadden binnen een kwartier al ruim afstand moeten nemen, dat maakten we al eerder mee en dan gingen de koppies hangen, nu werden de ruggen gerecht en dan zie je waartoe je kunt komen, een ruime en verdiende overwinning. Ik ben dan ook supertrots op ‘de boys’.”

Aanstaande donderdag speelt RVW opnieuw, dan wordt het uitduel tegen Gelders Eiland ingehaald (aanvang: 20.00 uur).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie