Marcel Gerrist vertrekt aan het einde van het seizoen bij RVW. Met ingang van volgend seizoen wordt hij hoofdtrainer bij De Hoven in Zutphen.
Marcel Gerrist vertrekt aan het einde van het seizoen bij RVW. Met ingang van volgend seizoen wordt hij hoofdtrainer bij De Hoven in Zutphen. Fred Hendriks

Trainer Marcel Gerrist verruilt RVW voor De Hoven

27 januari 2023 om 19:28 Voetbal

RENKUM - RVW-trainer Marcel Gerrist staat komend seizoen als trainer op het veld in Zutphen. De Arnhemmer tekende deze week een eenjarig contract bij De Hoven, evenals RVW uitkomend in de vijfde klasse (zondag).

Dick Martens

FUSIE Gerrist moest op zoek naar een nieuwe voetbalwerkgever, omdat RVW in een fusietraject zit en samen met de buurverenigingen CHRC en Redichem per 1 juli 2023 zal gaan samensmelten in een nieuwe ‘Renkumse’ vereniging en waarbij in het voortraject al werd bepaald, dat de eerste selectie onder leiding zal staan van een nieuwe trainer, die geen historie heeft bij een van de drie ‘fusie-verenigingen’. In februari vorig jaar tekende Gerrist een éénjarig contract bij RVW, maar moest drie maanden later al bij zijn nieuwe club ‘aan de bak’, omdat de toen zittende trainer Peter van den Borden, met nog zes wedstrijden te gaan, plotseling vertrok. ,,Ik heb samen met de spelersgroep getracht de club in de vierde klasse te houden. Helaas lukte dat niet meer.”

DOOR DE VOORDEUR Ook dit seizoen heeft Gerrist het niet gemakkelijk. RVW neemt in 5C met slechts 4 punten de voorlaatste plaats in, net boven hekkensluiter Dierensche Boys. Toch wil Gerrist zijn korte RVW-periode goed afsluiten. ,,Ik wil hier door de voordeur kunnen vertrekken. Ook dat zal geen gemakkelijke opgave worden, maar mij zonder meer neerleggen bij deze positie op de ranglijst, dat zit niet in mijn karakter. Hoewel de spelersgroep krap is, gaan we er de tweede seizoenshelft ‘vol’ voor.” 

VIZIER OP DE HOVEN Daarna gaat het vizier op zijn nieuwe club, De Hoven, waar hij de opvolger wordt van Gerton te Winkel, die met zijn ploeg meestrijdt om het kampioenschap in de vijfde klasse B. ,,Het zou mooi zijn als hij met een kampioenschap zou kunnen afsluiten”, zegt Gerrist die al direct een goed gevoel had bij zijn nieuwe club. ,,Dan zal mijn doelstelling zijn, dat ‘wij’ ons handhaven in de vierde klasse. Lukt het niet om te promoveren, dan is er maar één doel voor mij: kampioen worden!”


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie