RVW-aanvoerder Luuk Hendriks onderbreekt met een sliding een Elsweide-aanval.
RVW-aanvoerder Luuk Hendriks onderbreekt met een sliding een Elsweide-aanval. Dick Martens

RVW vergeet zichzelf te belonen. Ook verlies voor Redichem en CHRC

26 maart 2023 om 20:22 Voetbal

HEELSUM Het was wederom een niet al te best weekend voor de drie ‘Renkumse’ voetbalploegen RVW, CHRC en Redichem. Al waren met name RVW en CHRC dicht bij een stunt. In Heelsum liet RVW zondagmiddag koploper Elsweide ontsnappen (2-4). CHRC leek zaterdag in- en tegen Stroe op weg naar de winst, maar kort voor tijd boog de thuisclub de 1-0 achterstand nog om naar een 2-1 zege. Redichem kon in eigen huis koploper Fortissimo geen pijn doen (1-3).

Dick Martens

DE REUS TEGEN KLEINDUIMPJE Als er in een competitie de koploper de strijd moet aanbinden tegen de hekkensluiter, wordt er bij beiden veelal rekening gehouden met een grote overwinning voor de favoriet: de koploper, de Reus tegen Kleinduimpje. Met die instelling ging in Heelsum in ieder geval koploper van de 5e Klasse C, Elsweide, de strijd aan met RVW. De ploeg van trainer Marcel Gerrist profiteerde daar binnen een kwartier optimaal van door een 2-0 voorsprong te nemen. Maar na de aansluitingstreffer nog voor rust, gaf de thuisclub de wedstrijd in de slotfase toch nog uit handen: 3-4. ,,We laten hier gewoon de koploper ontsnappen”, mopperde Gerrist na het laatste fluitsignaal van de wat warrig leidende scheidsrechter Arnold Neijenhuis uit Heteren. ,,We vergeten ons weer eens te belonen. Vooral na rust hebben we daar uitgelezen mogelijkheden voor gehad. Dat is zo zonde. We speelden echt een prima wedstrijd, maar dat is een beetje het verhaal van dit seizoen. Niet voor het eerst krijgen wij de complimenten, maar gaat de tegenstander met drie punten naar huis. Daar word je als trainer ook niet vrolijk van.” Voor RVW waren Luuk Hendriks (2) en Marvin Willemsen trefzeker.

DOELPUNT EN RODE KAART CHRC, voorlaatste in de 4e Klasse C leek lang op weg naar een enorme stunt. Tot in de absolute slotfase leidde de ploeg van trainer Khaiber Intezar in- en tegen Stroe, door een doelpunt van Yannick de Bruijn met 1-0. Maar in extremis scoorde de thuisclub toch nog tweemaal (2-1). ,,Dat was natuurlijk enorm zuur”, verzuchtte Intezar na afloop. ,,De jongens hadden de overwinning, of minimaal een punt, dik verdiend. Voor rust lieten we gewoon goed voetbal zien en na rust toonden we karakter. Zelfs na de rode kaart, twee keer geel, voor doelpuntenmaker Yannick (de Bruijn) leken we op weg naar de winst, maar door twee werelddoelpunten van Stroe, twee schoten van afstand ‘strak’ in de kruising, verlies je de wedstrijd toch nog. Die pech heb je dan als je in de onderste regionen bivakkeert. Ook floot de scheidsrechter vanmiddag zeker niet zijn beste wedstrijd. Voor rust floot hij prima, maar na rust floot hij als ‘een thuisfluiter’. Wij kregen maar liefst zes gele kaarten. Onbegrijpelijk, daar was het de wedstrijd helemaal niet naar.”

GEEN AFGANG Op voorhand was de wedstrijd Redichem-Fortissimo een ‘David tegen Goliath-duel’. Redichem, de hekkensluiter van de 4e Klasse C, ontving in Heelsum de koploper. Na 90 minuten stond er weliswaar een 1-3 uitslag op het scorebord, maar van een afgang was zeker geen sprake. Dat was ook de mening van Redichem-trainer Maarten Kerkhof. ,,Ik sta hier niet met een rotgevoel. Wij hebben onze huid duur verkocht en bij vlagen alleraardigst voetbal laten zien. Daarbij was het jammer, dat kort voor rust die 1-2 valt. Natuurlijk is het krachtsverschil groot, maar desondanks hou ik toch een goed gevoel aan deze wedstrijd over. De groep wordt weer wat groter door de terugkeer van een paar jongens die met blessures te kampen hadden en er vielen weer wat jeugdspelers goed in. Kortom een wedstrijd met ondanks het verlies, het nodige perspectief. Dat geeft dan toch nog een goed gevoel.”