Spitsuur in het strafschopgebied van Redichem in de streekderby met WVV Wageningen. Dick Martens

Redichem komt te laat op stoom in- en tegen Wageningen. Een bloedeloze 0-0 bij CHRC-GVC. NVC-RVW afgelast.

19 maart 2023 om 08:36 Voetbal

WAGENINGEN Redichem leek op bezoek bij streekgenoot WVV Wageningen hard op weg naar een geweldig pak slaag. Toch stapte de ploeg van trainer Maarten Kerkhof na het laatste fluitsignaal van scheidrechter Rinie Peterse uit Opheusden met ‘maar’ een 2-1 nederlaag van de hobbelige Wageningse grasmat. Wel met de knagende gedachte in het achterhoofd, dat er op basis van de tweede helft misschien wel minimaal een punt veroverd had kunnen worden. Op Sportpark Wilhelmina viel er voor de bezoekers van het duel maar weinig te genieten. Zij kregen een niet al te fraaie wedstrijd voorgeschoteld, de bloedeloze 0-0 einduitslag was dan ook zeker geen verrassing.

Dick Martens

KOPPIES OMHOOG ,,Ik moet eerlijkheidshalve wel toegeven, dat het er in de eerste helft zeker niet naar uitzag, dat je na rust nog hoop zou kunnen hebben op minimaal een punt. Met een beetje pech staat het na een kwartier al 3-0 voor Wageningen. Maar zij bleven vervolgens maar kansen missen en omdat wij ook niet bij machte waren om maar enigszins aanvallend gevaar te kunnen stichten, hoop je dat het dan bij die 1-0 blijft.” Maar Kerkhof moest vlak voor rust lijdzaam toezien, dat Wageningen aanvoerder Mike Verbeek de score vanuit een vrije trap, waar ‘zijn’ keeper Jorn Blom niet geheel vrijuit ging, verdubbelde. Hannes Rensen had zijn ploeg na ruim een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong gezet, maar miste even later een strafschop. ,,Die 2-0 is dan wel een domper en ga je toch met een ander gevoel de rust in. Je moet er dan toch voor gaan zorgen, dat die koppies weer omhoog gaan.”

OPLUCHTING Gelukkig voor Kerkhof was dat ook het geval, al moest er direct na de aftrap eerst weer een schrikmomentje verwerkt worden. Maar niet voor het eerst en tot opluchting van ‘heel’ Redichem faalde Wageningen-aanvaller Rensen en niet voor het eerst, opzichtig. ,,Daardoor bleven we in de wedstrijd, gingen vervolgens opportunistischer spelen en kregen ook de nodige kansen. Wageningen werd nonchalant, het was voor ons jammer dat hun keeper (Demi van den Hurk, DM) wel scherp bleef.” ‘De bank’ van Wageningen kreeg het Spaans benauwd en probeerde door het verbaal beïnvloeden van scheidsrechter Pieterse de wedstrijd weer een andere wending te geven. Die ‘strijdwijze’ ontlokte een Redichem-supporter de vraag of het trainersduo wel de juiste bril op had. Hilariteit buiten de lijnen, maar nog meer spanning daarbinnen, zeker toen de gasten nu alle schroom overboord gooiden en met alle risico’s van dien op jacht gingen naar de gelijkmaker, die er echter niet meer kwam. Dat ook tot teleurstelling van trainer Kerkhof.

PRIMA DEBUUT In de catacomben draaide hij de film nog eens terug. ,,Eigenlijk wil ik het over ons spel van voor rust niet eens meer hebben. Dat was echt slecht, zeker in de beginfase hadden we niets te vertellen, waren we slap, ongeconcentreerd en zeker niet bij de les. Gelukkig hield Wageningen ons nog enigszins in leven en omdat zij na rust ver wegzakten konden wij weer wat meer in de wedstrijd komen. En zeker na onze aansluitingstreffer van Joeri (de Leeuw, DM) die prima inviel en als debutant ook nog scoorde, hadden wij een overwicht. Het is jammer, dat je dan net dat beetje voetbal mist mist om die gelijkmaker te kunnen forceren. Je ziet wel, dat opportunisme loont, het had ons toch nog bijna een punt opgeleverd.”

CHRC Beide trainers, Khaiber Intezar van CHRC en Joost de Jong van GVC, waren het na afloop van de streekderby tussen de twee laagvliegers in de 4e Klasse C het roerend met elkaar eens. Na een blik op het scorebord waarop een 0-0 einduitslag ‘prijkte’, analyseerden zij in koor: ‘We zouden eigenlijk de toeschouwers geld toe moeten geven, omdat zij de moeite hebben genomen om de hele wedstrijd te zijn blijven staan’.

Een alleszeggende en harde conclusie na ruim 90 minuten armzalig voetbal. ,,Het was echt een saaie wedstrijd”, blikt Intezar nog even terug. ,,Voor rust kregen we nog wel wat mogelijkheden en werd er ook nog een inzet van ons van de doellijn gehaald, maar dat was het dan ook. Na rust zakte het spelpeil nog meer. Zowel wij, maar ook GVC creëerde geen enkele kans meer. Het leek wel of de spelers alleen maar van het zonnetje liepen te genieten. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Wil je nog wat van dit seizoen maken, dan moet je in een dergelijke wedstrijd 90 minuten lang inzet en strijd leveren. Het was echt ‘hotseknots voetbal’. Het was allemaal ‘net niet’. Nee er viel qua voetbal niet veel te genieten. Dat doet je als voetballiefhebber dan wel pijn.”

Het ‘zondagse duel’ tussen NVC en RVW in de 5e Klasse C werd afgelast. De ploeg uit Netterden kon door een te groot aantal ziektegevallen in de selectie geen representatief elftal meer op de been brengen. Het duel zal op een nog nader vast te stellen datum worden ingehaald.