Tijdens het duel Redichem - Rood Wit'58 (0-3) werd de zieke hoofdtrainer Maarten vervangen door het interim-trio Lennart Fuchs, Jan Streefkerk en Erik van Ernst (vlnr). Dick Martens

Nederlagen voor CHRC en Redichem

4 maart 2023 om 19:46 Voetbal

Redichem-trainer Maarten Kerkhof moest door ziekte verstek laten gaan.

HEELSUM Op Sportpark Wilhelmina in Heelsum stond er voor zowel CHRC alsook voor Redichem een thuiswedstrijd op het programma. Beide ploegen, uitkomend in de 4e Klasse C, moesten beiden echter een nederlaag slikken. CHRC ging met 2-1 onderuit tegen vv Barneveld, Redichem kon het niet bolwerken tegen kampioenskandidaat Rood Wit ‘58. Redichem moest het bij dat duel stellen zonder hoofdtrainer, die wegens griep noodgedwongen verstek moest laten gaan. ,,Voor het eerst in mijn trainerscarrière moet ik een wedstrijd missen”, appte hij vanaf zijn ziekbed.

Dick Martens

PASSIE EN STRIJD Zonder de door ziekte afwezige trainer Maarten Kerkhof (‘Voor het eerst in mijn trainerscarrière, dat ik een wedstrijd moet missen’) is Redichem er niet in geslaagd om kampioenskandidaat Rood Wit’58 te verrassen. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk 0-3. Kerkhof werd op de trainersbank vervangen door elftalleider Jan Streefkerk, trainer van het tweede team Erik van Ernst en de geblesseerde basisspeler Lennart Fuchs. Het trainerstrio zag ‘hun’ team vooral voor rust kranig weerstad bieden. ,,Met passie en strijd maakten we het Rood Wit, toch de nummer twee knap lastig”, vond Streefkerk na afloop. ,,Daarvoor hebben wij de ploeg na afloop ook gecomplimenteerd. Het was jammer, dat de 3-0 al vlak na rust viel. Dan is de wedstrijd gespeeld. Toch kregen we nog wel wat kansen, maar het benutten van kansen is het hele seizoen al onze makke. Maar echt ontevreden zijn we niet, dat gaan Maarten zeker ook nog meegeven.”

RODE KAART In het duel der middenmoters van de 4e Klasse C schotelden de ploegen van CHRC, de nummer 9 en vv Barneveld, de nummer 8 de toeschouwers in Heelsum een matige wedstrijd voor. Beide ploegen kwamen vaak niet verder dan opportunisme en het spelen van de lange bal. Goed combinatievoetbal, was ook door het matige veld, niet zien. Twee cruciale fouten en evenzovele treffers rond de 20e minuut kwam de ploeg van trainer Khaiber Intezar niet meer te boven. De aansluitingstreffer in de absolute slotfase kwam te laat. ,,Een onnodige nederlaag”, vond Intezar. ,,Mede aan onszelf te wijten, maar ook door twee foute beslissingen van de scheidsrechter (Remco Broekhuis uit Apeldoorn, DM), die niet zijn beste dag had.” Intezar doelde daarbij op de keiharde overtreding, net buiten het strafschopgebied, op de doorgebroken invaller Rick Nijhuis. De rode kaart was op zijn plaats geweest Het werd slechts geel, terwijl Nijhuis met een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis moest. ,,Maar ook vlak voor rust werd er een glaszuiver doelpunt van ons afgekeurd.” Het duel werd in de 80e minuut ook nog even gestaakt, nadat CHRC-wisselspeler Anton Reuvers zijn wangedrag (eerst commentaar op de leiding en vervolgens een slaande beweging richting een speler van Barneveld) met een terechte rode kaart moest bekopen. Na een korte afkoelingsperiode werd het duel weer hervat. Gescoord werd er door beide ploegen niet meer, het bleef 1-2.

Spelmoment uit de wedstrijd CHRC-vv Barneveld (1-2) Jordy Kruissink, Dennis van den Broek en Valdemar Groenevelt (vrnl) proberen Barnevelder Thomas Houtveen af te stoppen.