Spelmoment uit het duel RVW - RKPSC. Het duel eindigde na een 0-1 ruststand uiteindelijk in 1-1. Dick Martens

‘Dubbel gevoel’ bij Redichem en RVW

12 maart 2023 om 17:44 Voetbal

HEELSUM Zowel Redichem op zaterdag als RVW op zondag hebben de kans op eindelijk weer eens een winstpartij laten liggen. Dat was althans de mening van beide trainers, die dezelfde conclusie trokken na het 1-1 gelijkspel. Redichem liet in Ede tegenstander Ede/Victoria ontsnappen, terwijl RVW dat in Heelsum tegen RKPSC deed.

Dick Martens

REDICHEM Met de weer van griep herstelde trainer Maarten Kerkhof op de bank slaagde Redichem er op bezoek bij Ede/Victoria niet in om afstand te doen van de positie als ‘Rode Lantaarndrager’ van de 4e Klasse C. Dat ook tot frustratie van de trainer zelf. ,,Voor rust speelden we lekker. Alleen was de eindpass vaak te slordig. Daardoor kwamen we niet tot echt grote kansen.” Omdat ook Ede/Victoria niet echt veel kansen wist te creëren, was de dubbelblanke (0-0) ruststand daar een logisch gevolg van. ,,Ook na rust vond ik ons de betere ploeg”, vervolgt Kerkhof. ,,Toch komen we wel met 1-0 achter. Uit een corner die er zomaar invliegt. Gelukkig kwamen we een minuut later alweer op gelijke hoogte (doelpunt Jesse Jans), maar verzuimden we vervolgens door te drukken. Kansen kregen we wel maar het benutten ervan lukte niet. Ede/Victoria kwam tien minuten voor tijd, na een rode kaart, ook nog met tien man te staan, maar ook die numerieke meerderheid konden we niet uitspelen. Frustrerend, want hier hadden we echt de winst kunnen, nee moeten pakken. Dan was je ook nog eens van die hatelijke laatste plaats afgekomen.”

RVW Frustratie was er ook bij RVW. Ook zij hielden aan het duel met de nummer vijf op de ranglijst van de 5e Klasse C, RKPSC, ‘maar’ een punt over. Bij rust keek de ploeg van trainer Marcel Gerrist nog tegen een 0-1 achterstand aan, maar met nog 20 minuten op de klok was het invaller Marvin Willemsen die het eindstation was van een vloeiende RVW-aanval: 1-1. Toch analyseerde Gerrist de wedstrijd na afloop met een ‘dubbel gevoel’. Enerzijds omdat hij zich terdege besefte, dat zijn ploeg de kans om eindelijk weer eens overwinning te kunnen vieren liet glippen, maar anderzijds gaf het uiteindelijk behaalde punt toch ook een soort van opluchting. ,,Natuurlijk had invaller Keanu van der Holst zich onsterfelijk kunnen maken door vlak voor tijd een unieke kans op ‘de winnende’ te missen, maar ook wij kropen vlak voor rust en in de laatste minuut ook nog door het oog van de naald omdat RKPSC fraaie kansen onbenut liet. Maar als je ziet dat wij toch de betere kansen hadden om al voor die slotfase het duel in ons voordeel te kunnen beslissen verklaart dat mijn dubbele gevoel.” Ook RVW bleef, evenals buurman en mogelijk toekomstig fusiepartner Redichem, hekkensluiter. Een extra domper voor RVW was, de naar het zich liet aanzien, zware knieblessure van middenvelder Sander Bos. Onderzoek in het ziekenhuis zal moeten uitwijzen wat de daadwerkelijke schade is.

CHRC CHRC kwam zaterdag niet in actie. Sneeuw had het hoofdveld van tegenstander Harskamp onbespeelbaar gemaakt.